Cîțu: Nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară de dovada vaccinării. Nu sunt adeptul împărțirii în „vaccinați” și „nevaccinați”

Florin Cîțu, eliminat complet de pe scena politică. Va pierde și funcția de președinte al Senatului (surse)

Premierul Florin Cîțu spune că nu se are în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării și că nu este de acord cu ideea împărțirii populației în „vaccinați” și „nevaccinați”.

CITEȘTE ȘI: Focar de COVID-19 la centrul de carantinare pentru migranți din Timișoara

Florin Cîțu a făcut aceste precizări după întâlnirea avută cu reprezentanții Organizației Patronale a Hotelurilor și Restaurantelor din România.

Premierul a precizat că au fost discutate soluții pentru a redeschide, în condiții de siguranță sanitară, industria ospitalității, iar toți românii să aibă acces la aceste servicii și să-și poată petrece concediul în țară.

El a subliniat că vaccinarea și respectarea măsurilor sanitare rămân soluțiile sigure în perspectiva redeschiderii acestui sector, la termenul propus, de 1 iunie.

„Sper ca oamenii să aibă încredere și să înțeleagă că vom putea reveni la viața de dinainte de pandemie doar atingând un anumit prag de imunizare a populației, iar vaccinarea ne oferă această șansă. Bineînțeles, este nevoie să respectăm în continuare măsurile de prevenire a răspândirii virusului”, a spus premierul.

Florin Cîțu a făcut noi precizări privind certificatul verde digital anti -Covid și a spus că nu este de acord cu impunerea acestuia drept condiție obligatorie pentru cei care călătoresc în țară.

„Am punctat, totodată, că nu avem în vedere condiționarea accesului cetățenilor la serviciile industriei ospitalității și hoteliere de dovada vaccinării. Nu vrem să discriminăm pe nimeni și nu sunt adeptul ideii de a diviza populația în ”vaccinați” și ”nevaccinați”.

În nici un caz nu vrem să limităm călătoriile românilor în țară pe baza acestui criteriu. De asemenea, vom respecta deciziile care vor fi luate la nivelul Uniunii Europene privind certificatul verde în privința deplasărilor internaționale. Cetățenii României trebuie să se bucure de toate drepturile și libertățile europene„, a spus premierul.

El a adăugat că discuțiile cu operatorii din industria ospitalității vor continua atât cu privire la măsurile care să asigure revenirea la normalitate de la 1 iunie, cât și la cele de sprijin pentru firmele din domeniu. Întrebat dacă în România se va aplica certificatul verde anti-Covid, Florin Cîțu a răspuns: „Fără discuții. În România nu se va aplica certificatul verde, românii vor merge în vacanță fără”.

sursa: digi24.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns