Cîțu, despre vaccinarea obligatorie a medicilor și profesorilor. Sau testarea pe banii lor

După controalele dure din ultimele săptămâni, Cîțu l-a demis pe președintele de la Protecția Consumatorului

Premierul Florin Cîțu nu exclude vaccinarea obligatorie pentru medici și profesori chiar de săptămâna viitoare, deși în acest moment tinde către soluția testelor anti-COVID, plătite însă din buzunarul fiecăruia.

Întrebat, joi seara, la TVR 1, despre vaccinarea obligatorie a anumitor categorii, Cîțu a răspuns: „în continuare ne uităm la variante. Sunt anumite profesii – medicii de exemplu care intră în contact cu pacienți – unde trebuie să fie foarte atenți. Dacă vă aduceți aminte, când a început campania noastră de vaccinare am mers în prima fază către personalul medical, pentru că o problemă pe care am identificat-o în pandemie, anul trecut, a fost că putem să avem focare în spitale și atunci soluția a fost întâi să avem personal medical vaccinat, să nu mai avem focare și să putem să îi îngrijim pe oameni dacă sunt bolnavi. Asta este strategia mergem pe ea în continuare și de aceea pentru anumite profesii este nevoie ca toată lumea să fie vaccinată sau cel puțin testată. Este o discuție despre vaccinarea obligatorie pentru acest personal”.

O decizie nu e luată în acest moment, dar premierul spune că înclină acum să meargă spre testare.

„Vaccinul este gratuit, testul se va face din surse proprii”, a adăugat Cîțu.

CITEȘTE ȘI: Rata de infectare crește vertiginos în localitățile timișene

Întrebat mai departe dacă ia în calcul numai personalul medical, premierul a spus că se gândește și la cadre didactice, respectiv angajați din sectorul public: „Aștept și deciziile specialiștilor, dar, de exemplu, Ministerul Muncii a venit cu propunerea pentru testarea personalului din centrele de bătrâni, pentru că acolo am avut foarte multe focare și riscurile sunt foarte mari acolo pentru persoanele în vârstă”, conform Mediafax.

Cîțu nu a exclus extinderea acestei măsuri chiar de săptămâna viitoare.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

0 Comments

No Comment.