Cireşele şi căpşunile, la suprapreț, pe marginea Drumului Național 68 A. Cireșele se vindeau chiar cu preț dublu!

cirese 1

Cireșele și căpșunile produse de gospodarii din estul ju­de­țu­lui au apărut de peste o săp­tămână pe marginea Drumului Național 68 A, în special pe raza localităților Traian Vuia și Dumbrava, care au peste 30 de cultivatori de căp­șune.

Cireșele, se arată într-un articol postat pe redesteptarea.ro,  provin de la Bucovăț, unde aproape fiecare gospodar are câte o livadă cu delicioasele fructe.

Din păcate, cei care se opresc să le cumpere se lovesc de prețurile relativ mari: 20 de lei kilogramul de cireșe și 15 lei, cel de căpșune.

“Eu am o livadă de aproape 3.000 de metri pătrați, în care cultiv trei soiuri de cireși. Pro­duc­ții­le sunt bune, iar acum am ieșit cu cel de mai, după care ur­mează cele de iunie. Pre­țu­rile sunt mai mari, deoarece și noi avem costuri, de la în­treținere, până la culesul lor. Nu mai găsești oameni care să-ți lucreze pe bani puțini, iar să culegi cireșele nu e de­loc ușor”, ne-a declarat un gos­podar din satul Bucovăț, comuna Dumbrava.

Interesant este că alți producători, din același sat își vindeau marfa în piața de la Făget, vineri, 11 mai, la prețuri care nu de­pă­șeau 10 lei/kg, atât la cireșe, cât și la căpșune.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *