Ciprian Chiriac, de la SCM Rugby Timişoara, debut la echipa naţională

Ciprian Chiriac, de la SCM Rugby Timişoara, debut la echipa naţională

Staff-ul echipei naționale a României a anunțat formula de start pentru partida de mâine, cu Polonia, din Rugby Europe Championship. Trei jucători ai SCM Rugby Timişoara fac parte din primul XV, iar un al patrulea se găsește pe lista rezervelor.

Pilierul Ciprian Chiriac, flankerul Vlad Neculau și aripa Marius Siminoescu se vor afla pe teren la fluierul de start, în vreme ce mijlocașul la grămadă Alin Conache este pe lista celor ce pot intra pe parcursul partidei. Pentru Chiriac (în vârstă de 19 ani) va fi primul meci la naționala de seniori, iar dacă va fi folosit Conache (20 ani) își va face și el debutul la prima reprezentativă.

„Un nou sistem, un nou staff, câțiva jucători noi pe care i-am întâlnit acum care cred că pot face pasul la echipa mare, să intre în meciul cu Polonia, chiar și în următoarele. Ne bucură faptul că este un grup tânăr, că mai avem câteva luni de pregătire pentru Cupa Mondială. Polonia e o echipă fizică, am un coleg la club cu care am vorbit despre rugby-ul polonez. Este o echipă fizică care se bazează mai mult pe jocul de înaintare, care nu se deplasează foarte mult.

Încercăm să-i suprindem prin viteza de joc și să ne impunem jocul nostru. Sper să avem stadionul plin, să vină lumea la stadion, să vină copiii, ei sunt cei mai importanți, să vină să descopere acest sport și, de ce nu, să-i vedem în curând și pe ei, pe teren. Întotdeauna primul meci contează foarte mult indiferent că e pe teren propriu sau în deplasare, e vorba de schimbări, de presiune. Important e că debutăm acasă și că după aceste trei meciuri din februarie putem trage o linie să vedem ce a fost bine și ce nu”, a declarat Mihai Macovei, căpitanul României via Rugby România.

CITEŞTE ŞI: Prima bătălie din Top 10: CSU Sibiu – SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara

Naționala de rugby a României întâlnește sâmbătă, 4 februarie, în primul meci din Rugby Europe Championship, Polonia. Meciul are loc pe Stadionul Național de Rugby Arcul de de Triumf de la ora 14:00, și poate fi urmărit pe Rugby Europe Tv.

Foto: SCM Rugby Timişoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *