Ciolacu în SUA: România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

Ciolacu în SUA: România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse, a spus premierul României, Marcel Ciolacu, aflat luni în SUA, într-o discuție cu secretarul de stat al SUA, Anthony Blinken.

„Așa cum ați menționat dumneavoastră, România a fost și va fi alături de Ucraina până când o să obțină victoria împotriva Federației Ruse”, i-a transmis Ciolacu secretarului de stat al SUA, Anthony Blinken, în Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii.

Ciolacu a adăugat că este nevoie de sprijin pentru Republica Moldova.

„România și-a învățat lecția în ceea ce privește Rusia cu mult timp în urmă. Cunoaștem poporul rus și sistmeul de agresiune, de aceea, o să vă rugăm ca în afară de parteneriatul pe care îl aveți cu România, să avem tot timpul în vedere și Republica Moldova. Este cea mai vulnerabilă țară în acest moment, în Europa, după Ucraina, unde există un conflict armat, iar în republica Moldova există un conflict și un război hibrid asupra președintei Maia Sandu și asupra unui guvern democratic.

I-a transmis secretarului de stat american că parteneriatul strategic cu SUA este cel mai important parteneriat al României.

„Parteneriatul Strategic cu Statele Unite este cel mai important parteneriat al României, mai ales în contextul crizei de securitate în urma agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei. Aș dori să vă felicit pentru implicarea dumneavoastră în Orientul Mijlociu. Categoric, pentru toată diplomația, pentru toată lumea nu a trecut neobservată și aș dori să vă mulțumesc în numele României și al românilor pentru ajutorul acordat pentru a putea recupera românii din Fâșia Gaza, lucru care nu o să fie niciodată uitat în România”, a mai spus premierul.

CITEȘTE ȘI: Firma care a lucrat pe Bd. Cetății, unde tramvaiul atinge stâlpii, a venit cu o soluție: trebuie refăcut tot nodul de la intersecția cu Torontalului. VIDEO

Premierul Marcel Ciolacu a fost însoțit la întrevederea de la Washington de ministrul român al Apărării, Angel Tîlvăr, ministrul Afacerilor Externe, Luminița Odobescu, și ministrul Economiei, Radu Oprea.

Prim-ministrul este în a doua zi a vizitei de lucru în Statele Unite ale Americii împreună cu o delegație guvernamentală.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Ciolacu în SUA: România va fi alături de Ucraina până la victoria împotriva Federației Ruse

  1. Cît de prost trebuie să fii ca să faci o asemenea sfirmație, în condițiile în care USA au anunțat că nu mai au bani să sprijine Ucraina, adică își iau mîna de pe Ucraina ! Noroc că vine Ciolacu cu mă-sa să-i sprijine ! Cînd vezi ce imbecili ajung la conducerea bietei Românii, îți vine să spui că votul universal e o prostie !

  2. guvern democratic in R. Moldova? 😂🤣😂🤪 Fereasca sfantu’ de asa democratie care scoate partide in afara legii, vrea sa interzica unor cetateni sa candideze pentru simplul fapt ca au fost membri, interzice presa de opozitie, retrage cetatenii dobandite prin nastere si cate si mai cate. Daca asta e viziunea lu’ ciolacu despre democratie, atunci vai de capu’ nost’. la razboi ca la razboi, io stiu si asta, da’ la razboi nu e pe democratie mai ciolacule. plus ca de curand R. Moldova a reluat importurile de motorina din federatia rusa. adica sanctiunile functioneaza da’ invers. daca-i mai sanctionam mult, cred ca nu ne va fi chiar bine. apropo, sua nu i-a sanctionat, a continuat sa importe uraniu, nu? bun asa, las’ oe prostii de oiropenibsa-si dea cu stangu in dreptu. cat despre victoria ukrainei… asta e gluma din programul de revelion cred ca. drept e si ca depinde cum redefinim ‘victoria’.

    #🤪

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *