Ciocolata Kinder începe să fie retrasă din magazine şi în România, după depistarea unor cazuri de salmonella în mai multe țări

Ciocolata Kinder începe să fie retrasă din magazine şi în România, după depistarea unor cazuri de salmonella în mai multe țări

Ciocolata Kinder începe să fie retrasă din magazine şi în România, după depistarea unor cazuri de salmonella în mai multe țări din Europa.

„Compania Ferrero a iniţiat procedura de rechemare a produselor de mai jos: http://www.ansvsa.ro/wp-content/uploads/2022/04/Rechemare_produse_Kinder_Auchan_06.04.2022.pdf”, se arată pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare.

Ciocolata este retrasă din magazinele Auchan din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella.

ANSVSA precizează că, potrivit companiei Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments şi Kinder Mix.

Persoanele care au achiziţionat produsele având EAN-ul menţionat mai jos sunt rugate să nu îl consume şi să îl returneze la Serviciul Client, urmând să li se returneze contravaloarea acestuia”, arată sursa citată.

Agenţia europeană pentru sănătate investighează zeci de cazuri suspectate de salmonella legate de consumul de ciocolată în cel puţin nouă ţări, anunţa Reuters.

Luni, producătorul Ferrero a retras ouăle de ciocolată Kinder Surprise de pe rafturile britanice şi irlandeze, declarând că este o măsură de precauţie. Grupul italian de dulciuri a declarat miercuri că niciun produs Kinder lansat pe piaţă nu a fost testat pozitiv pentru salmonella.

„Focarul este caracterizat de o proporţie neobişnuit de mare de copii spitalizaţi, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC).

Agenţia nu a menţionat Ferrero sau orice altă companie într-o declaraţie, dar a avertizat miercuri că situaţiile raportate au fost în principal în rândul copiilor cu vârsta sub 10 ani.

Agenţia a precizat ulterior că au fost implicate ouăle de ciocolată Kinder, dar nu a precizat dacă problema se referă exclusiv la aceste produse.

Marea Britanie are cel mai mare număr de incidente, cu 63 de cazuri confirmate până la 5 aprilie, a precizat ECDC, adăugând că alte ţări cu cazuri probabile sau confirmate sunt Franţa, Irlanda, Belgia, Germania, Luxemburg, Olanda, Suedia şi Norvegia.

CITEȘTE ȘI: Un bărbat și-a tăiat singur capul după ce a scăpat drujba de sub control în timp ce tăia lemne

Agenţia de sănătate a UE a precizat că investighează, împreună cu Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA), 134 de cazuri confirmate sau probabile de salmonella.

Au fost lansate retrageri de produse în mai multe ţări, printre care Belgia, Franţa, Germania, Irlanda, Luxemburg şi Marea Britanie, a precizat agenţia UE.

Sursa: businessmagazin.ro

Foto: DW


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *