Ciocnirea a două legende în finala de la Wimbledon 2019. Novak Djokovic s-a impus, după 3-2 în meciul cu Roger Federer

novak

Finala masculină de la Wimbledon a fost una de cinci stele şi în acest an, din care câştigător a ieşit Novak Djokovic (1 ATP). Sârbul l-a învins în 5 seturi (7-6; 1-6; 7-6; 4-6; 13-12), pe Roger Federer (1 ATP) după un meci de peste 5 ore.

Primul set a fost cel mai disputat şi cel mai lung (o oră), la capătul căruia sportivii nu au putut face diferenţa mai devreme de tie-break. Fără să se cedeze vreun break şi cu o singură oportunitate, în dreptul lui Djokovic, sârbul a fost mai lucid după 6-6 şi a câştigat setul cu 7-6 (7-5). Paradoxal, contrar rezultatului din prima manşă, Federer a prestat un joc mult mai bun în setul doi şi a egalat pe tabelă, cu un 6-1 rapid.

Următoarele două seturi au fost aproape identice cu primele. Djokovic a trecut în avantaj, 2-1, după o manşă încheiată la tie-break, iar actul al patrulea i-a revenit elveţianului, care a fost mult mai solid pe lovituri şi a avut un plus şi graţie procentajului foarte bun pe punctele câştigate pe primul serviciu (76 %). Decisivul a fost cel mai spectaculos. Cei doi campioni au început să facă din ce în ce mai puţine erori, au fost câteva schimburi interminabile. S-a mers cap la cap, fiind îngistrate câte două break-uri, unul de fiecare parte, la mijlocul setului. În final, Djokovic s-a impus la tie-break, 13-12 (7-3).

Novak Djokovic îşi trece în palmares al cincilea titlu la Wimbldedon, după cele cucerite în 2011, 2014, 2015 şi 2018. În total, sârbul a câştigat 16 trofee de Mare Şlem în toată cariera.

 

Mediafax.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ciocnirea a două legende în finala de la Wimbledon 2019. Novak Djokovic s-a impus, după 3-2 în meciul cu Roger Federer

  1. mi-a parut rau ca nu a castigat Roger ,Giocovici e un khilar fata de „batranul”Fed. prea finut fata de adversarul lui . Asta e ,nu-mi ramane decat sa felicit invingatorul si sa-i multumesc invinsului pt. tenisu de vis practicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *