Cinism fără limite pentru profit din suferinţa bolnavilor, dovedit de unii medici timişoreni

Mihai Ionac

Curtea de Conturi a României confirmă dezvălurile făcute de „Renaşterea bănăţeană” cu privire la neregulile de la Spitalul Judeţean Timişoara. O echipă de audit a Camerei de Conturi Timiș a devoalat şi ea matrapazlâcurile făcute de șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, Mihai Ionac. Auditorii Camerei au descoperit mecanismul prin care Ionac a asigurat o clientelă constantă atât farmaciei familiei sale, Remedia, cât și unor anumite centre medicale private.

Actele Curţii de Conturi scot la iveală lucruri şocante săvârşite de unii medici în goana lor după bani: eliberarea de rețete pe numele unor morţi; trimiterea pacienților să-și efectueze servicii medicale sau să cumpere medicamente în afara spitalului, în condițiile în care toate aceste lucruri se pot realiza în spital.

O pacientă pregătită pe masa de examinare a angiografului, cu materiale sanitare şi consumabile gata pentru injectare, a fost obligată, în urma unui telefon, să coboare înainte de examinare pentru a fi trimisă la privat.

Goana după bani a unor medici din Timișoara atinge cote inimaginabile. Ancheta publicată în ediția din 8 aprilie a “Renașterii bănățene”, sub titlul “Se întâmplă la Spitalul Județean Timișoara: un șef de clinică își obligă pacienții să cumpere doar de la farmacia familiei sale”, este confirmată nu doar de mărturii și dezvăluri făcute de foști pacienți ai Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean – care, într-un fel, se simt răzbunați că filiera instituită cu atâta tupeu și cinism de șeful clinicii, medicul Mihai Ionac, a fost, în sfârșit, dată în vileag -, ci și, mai important, chiar de către Curtea de Conturi a României!

Recent, un dublu control efectuat, în lunile februarie-martie, la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș (CJASTM) la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara (SCJUT) de o echipă de audit a Camerei de Conturi Timiș s-a încheiat cu două documente, un proces-verbal și un raport, care au devoalat cu o precizie chirurgicală – că tot suntem în domeniu – matrapazlâcurile făcute de șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, distinsul doctor Mihai Ionac (foto).

Având pârghiile de autoritate necesare, auditorii publici externi ai Camerei de Conturi Timiș au reușit, pe baza vrafurilor de acte și documente primite de la instituțiile controlate, să developeze, după cum spuneam, mecanismul prin care medicul Mihai Ionac a asigurat o clientelă constantă atât farmaciei familiei sale, Remedia – poate vă amintiți din articolul precedent, “vis-à-vis de Poșta Mare” -, cât și unor anumite centre medicale private.

Morții din Teleorman votează, decedații din Timiș merg la (aceeași) farmacie
O primă neregulă cu iz de infracțiune depistată de echipa de audit a Camerei de Conturi Timiș a fost eliberarea de rețete pe numele unor persoane… decedate!

Așadar, iată că arhi-mediatizaților morți din Teleorman care își exercită conștiincioși și constant dreptul de vot li se alătură foștii pacienți ai Clinicii de Chirurgie Vasculară din cadrul Spitalului Județean Timișoara, care își “cumpără” medicamente la zile bune de la trecerea în neființă…

Astfel, Maria B. a fost internată în perioadele 11-21 iunie 2012 și 10-14 septembrie 2012 în Clinica de Chirurgie Vasculară a SCJUT, iar în data de 21 septembrie 2012 a decedat.

Ei bine, după zece zile de la decesul pacientei, la 1 octombrie 2012, medicul Mihai Ionac îi… prescrie medicamentul Vasaprostan, iar farmacia deținută, în acte, de mătușa soției sale, Remedia, eliberează – nu se știe cui -, în 8 octombrie 2012, medicamentul cu pricina!

Vasaprostanul este un medicament extrem de scump (costă peste 5.500 de lei), prescris în condiții speciale (cu girul obligatoriu al comisiei locale de specialitate privind aprobarea tratamentului în afecțiuni ale vaselor periferice, al cărei șef este nimeni altul decât doctorul Mihai Ionac!) și aflat pe lista medicamentelor compensate, astfel că bugetul prejudiciat este cel al Fondului Național Unic de Asigurări Sociale de Sănătate (FNUASS).

Alte detalii şocante aflaţi din ziarul „Renaşterea bănăţeană” de luni, 20 aprilie!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cinism fără limite pentru profit din suferinţa bolnavilor, dovedit de unii medici timişoreni

  1. Da din pacate Timisoara noastra ii un focar de jeguri si tot felul de oamenii care nu mai au suflet iar in problema medicineii aici sunt MILIARDE de euro furati in Romania vai de noi de ne ducem la ei nici retete nu au nici fonduri de analize sa nu mai va zic ca la urgente va trateaza cu avocalmin sau tador mai nou jeguri de oameniii ar trebui trimisi in Siberia

Lasă un răspuns