Cine va fi prefect în Timiş?

Schimbarea guvernului va atrage, aproape sigur, o primenire în rândul corpului prefecţilor. Aceştia fac parte din categoria înalţilor funcţionari publici şi, deşi sunt reprezenanţi ai guvernului în teritoriu, au fost consideraţi, până acum, apolitici.

Reforma administrativă a ridicat problema reincluderii prefecţilor în sfera politică, pentru a fi eliminată ipocrizia actuală, în care reprezentanţii guvernului în terioriu erau apolitici, dar executau ordinele unui guvern… politic. În aceste condiţii, este de aşteptat să asistăm şi în Timiş la schimbări.

Astfel, Mircea Băcală, prefectul în funcţie, are mici şanse să-şi păstreze postul, el dobândindu-şi această calitate pe filiera PDL. Cum partidul care l-a propulsat a pierdut alegerile, a dispărut şi sprijinul politic pentru Băcală, noul prefect urmând a fi o persoană agreată de PSD.

mihai-ritivoiuÎn acest moment, la bursa zvonurilor, cel mai bine cotat este consilierul judeţean Mihai Ritivoiu, un tânăr care a parcurs mai multe etape ale unei potenţiale cariere politico-administrative. De asemenea, este vehiculat şi numele lui Matei Suciu, fostul deputat nemaiprinzând un loc de parlamentar. Suciu este, mai degrabă, favorit pentru postul de subprefect, funcţie pe care a mai deţinut-o în urmă cu 12 ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns