Cine-mparte parte-şi face! Castelul Huniade, lăsat fără bani de la București. Au primit finanţare obiective din Harghita, Covasna și Mureș

Cine-mparte, parte-şi face! Castelul Huniade, lăsat fără bani de la București. Au primit finanţare obiective din Harghita, Covasna și Mureș

Renovarea Castelului Huniade se află din nou în impas, după ce nu a fost admis pentru finanțare prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) de către o comisie de evaluare de la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene.

Au primit, în schimb, finanțare, alte cinci obiective de acest gen, dintre care trei sunt din județele Harghita, Covasna și Mureș, ceea ce ridică unele semne de întrebare în privința corectitudini evaluării, comisia fiind condusă de un membru UDMR.

De altfel, Consiliul Județean Timiș a anunțat, prin președintele Alin Nica, faptul vă va contestat rezultatul evaluării, mai întâi pe cale administrativă, iar ulterior, dacă va fi cazul, în instanță. Motivele pentru care CJT nu este de acord cu verdictul de la București constau în lipsa de transparență prin care s-a derulat procedura de evaluare, precum și vidul de coerență în stabilirea și transmiterea punctajelor care au făcut departajarea.

De pildă, în două comunicări succesive, venite de la București, au apărut punctaje diferite pentru Castelul Huniade (o dată avea 58,7 puncte, apoi erau trecute doar 55 de puncte).

La fel, obiectivul din Timișoara a primit doar 15 puncte la accesibilitate, deși se află în centrul Timișoarei și ar fi meritat punctajul maxim, adică 20 de puncte.

Dacă ar fi fost admis la finanțare pentru renovare, Castelul Huniade ar fi primit prin PNRR 40 de milioane de euro. Așa însă, nu va beneficia decât de 30.000 de euro pentru promovare, o altă ciudățenie, de vreme ce este utopic să mediatizezi ceva ce nu este renovat.

”Au pus carul înaintea boilor, nu înțelegem cum au făcut asta. Nu dezarmăm și ne vom adapta la modul în care evoluează lucrurile. E ciudat cum de două partide mari, PSD și PNL, au fost lucrate într-un asemenea hal de colegul de la UDMR”, a declarat Alin Nica.

CITEŞTE ŞI: O useristă cu rol de secretară în partid și un “patron” de rulotă cu sandwich-uri au ajuns administratori peste piețele Timișoarei

Liderul CJT spune însă că mai există și alte căi de finanțare nerambursabilă, iar o parte să fie suportată de la bugetul local, astfel încât în perioada în care Timișoara va fi Capitală Europeană a Culturii să fie amenajat măcar un corp de clădire în care să se poată desfășura câteva activități.

Reabilitarea Castelului Huniade a început în urmă cu 16 ani, însă, din diferite motive, lucrările au fost întrerupte.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cine-mparte parte-şi face! Castelul Huniade, lăsat fără bani de la București. Au primit finanţare obiective din Harghita, Covasna și Mureș

  1. Acu pe bune… De suma asta făceai încă un spital nou cu tot cu dotările scumpe. Ori 10 policlinici stomatologice GRATUITE, ptr copii, în întregul județ.
    Ar trebui comandat un audit independent asupra acestui proiect de renovare risipitor la Huniade

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *