Cine îi dă Nas(leu) lui Ionuț?

ionut nasleu 2

Ionuț Nasleu este unul cele mai controversate personaje locale ale momentului. Dat afară din PNL, intrat în război fățiș cu cei din USR Plus, Nasleu lasă impresia unei persoane care nu mai are ce pierde și își joacă ultima carte, părând indiferent și total detașat de deznodâmântul care se apropie. Chiar să fie așa?

”Ia urma banilor”, spune o regulă a poliției, atunci când caută să rezolve un caz încurcat. Aici, dacă vrem un răspuns la atitudinea lui Ionuț Nasleu, trebuie să ne ghidăm după un principiu similar: ”ia urma traseului”.

Ce ne spune acesta? Ionuț Nasleu a intrat în politică la PRM, a ajuns chiar senator, pentru o scurtă perioadă, după care a primit iarăși o funcție de mare răspundere: vicepreședinte al Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților. Acolo se întorceau bani cu găleata, fiind cazuri în care se restituiau unora chiar și sute de milioane de euro. A făcut Nasleu ceva necurat acolo? Nu, doar că la un moment dat, a fost afară din funcție. Sec, fără explicații sau eventuale imputări.

S-a vorbit de ceva restituiri acordare lui Gigi Becali, de ordinul zecilor de milioane de euro, dar fără nimic ilicit. Drept e că Nasleu a apărut, pentru o vreme, alături de Gigi Becali în loja oficială de la meciurile echipei patronate de latifundiarul bucurșetean, dar asta părea să fie doar o coincidență.

Cum și mai mare a fost coinicidența că, la scurt timp după demiterea lui Nasleu de la ANRP, în institiția amintită s-a pornit jihadul: arestări peste arestări, percheziții, acuzații dintre cele mai grave, sume amețitoare vehiculate, dar și încătușarea unor personaje dintre cele mai cunoscute la vremea respectivă, bănuite că ar fi beneficiat de restituiri ilegale.

Mai toată conducerea ANRP a ajuns la pușcărie și cătușele deveniseră ceva banal la această instituție, în care nimeni nu părea să scape de probleme. Ba da, era unul, coincidență sau nu, se numește Ionuț Nasleu, care, în timp ce foștii lui colegi stăteau la ”Beciul Domnesc”, el fuma ”trabuce” cu Becali în lojă. A mai trecut o vreme, a mai pierdut Steaua niște meciuri și Ionuț Nasleu s-a întros la Timișoara.

CITEŞTE ŞI: PNL Timiș întinde o mână către USR Plus

Unde? Consilier personal al primarului Timișoarei, Nicolae Robu! Iarăși, s-au iscat întrebări: de unde până unde s-a creat legătura între Nicolae Robu, personaj provenit din lumea academică, și Ionuț Nasleu, care numai ce încheiase colaborarea cu niște personaje care luptau în ring în K1?

Ce i-a apropiat atât de tare încât primarul se declara încântat de colaborarea cu fostul om al Vadim Tudor? Probabil, au fost doar coincidențe, care păreau să ia sfârșit odată cu prăbușirea lui Robu și venirea USR la Primăria Timișoara. Nasleu chiar părea că cere să fie dat afară, luând în balon noua conducere a primăriei, precum și partidul lui Dominic Fritz.

Coincidență sau nu, decizia se mai amână, iar noul primar și-a nuanțat declarațiile și a afirmat că a lucrat ”cot la cot” cu Ionuț Nasleu pentru a evita închiderea piețelor. De ce oare? O fi fost și Dominic în ”lojă”, atunci, când Nasleu și Becali făceau schimbările la Steaua?

P.S. Ionuț Nasleu a fost ofițer SRI, dar asta chiar este o coincidență care nu are legătură cu acest subiect.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

7 thoughts on “Cine îi dă Nas(leu) lui Ionuț?

  1. Nu știu ce și cum, doar că prin Piața Badea Cartan zburdă șobolanii… In timp ce politicienii bat palma, cetățenii sunt supuși la condiții promiscue. Mergeți și pozați doar la parcarea din spate unde zac Dubele pe post de depozite…Grotesc ce vezi sub ele. Șerpi și salamandre… Doar Chucky mai lipsește🤡 Sau toaletele sau ghena de gunoi lângă stivele de varză… La câți bani a costat copertina pieței și ce mizerie adăpostește. Bașca trotuarele obstrucționate de pietarii samsari, megatupeisti

  2. Așa zis-a piață din str. Remus Tășală, (lângă școala 19, cabinete medicină de familie), nu are autorizație legală(conform DSP) și nu are apă curentă menajeră!, doar un WC puturos deși e încuiat.

  3. Politica in Romania este plina de rahatul produs de spagarii si gainarii care alearga doar pentru profitul propriului buzunar. Desi invart milioane de euro tot ceea ce fac pentru cetateni este o spoiala pe baza careia pot sifona banul public. In rest praf si pulbere in toate

Lasă un răspuns