Cine este eroul de la Piatra Neamț. Cu arsuri grave pe tot corpul el a fost transferat în Belgia

Medicul care a suferit arsuri grave în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este Cătălin Denciu și era de gardă la momentul tragediei. El are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu Covid-19. El a fost transportat de urgență la București și de aici în Belgia la Spitalul Militar Regina Astrid.

Cătălin Denciu era medicul ATI de gardă sâmbătă seară, când a izbucnit incendiul. Denciu face parte dintr-o familie de doctori, soția sa este medic ginecolog și au doi copii, potrivit presei.

Medicul a încercat să salveze un pacient în momentul incendiului, iar acum ambii din în stare critică, a declarat pentru Mediafax directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.

„Din dorința lui se a salva cât mai multe vieți. Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a adăugat managerul spitalului.

El a suferit arsuri grave pe 40 % din suprafața corpului și „este conștient”, a declarat ministrul Nelu Tătaru.

CITEȘTE ȘI: Ce spunea Tătaru acum 2 săptămâni, la comemorarea tragediei din Colectiv/ Secția ATI unde ieri 10 oameni au ars de vii a fost mutată ”fără niciun aviz”. Foto

Aeronava Tarom care îl transportă pe medicul erou Cătălin Denciu la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia a decolat, duminică dimineața, de pe Aeroportul Otopeni.

Medicul erou, rănit în timpul tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este dus, duminică dimineața, la Spitalul Militar Regina Astrid din Belgia.

Medicul este atent monitorizat de un echipaj SMURD.

Pe parcursul nopții, medicul rănit a fost transferat cu o autospecială de la Piatra Neamț la Iași. De pe aeroportul ieșean, pacientul a fost luat de o aeronavă militară și dus la Spitalul de Urgență Floreasca, unde a fost stabilizat.

Sindicatul Medical România face apel către Ministerul Sănătăţii pentru trimiterea imediată în străinătate a medicului Cătălin Denciu din SJU Piatra Neamţ, care a suferit arsuri grave „în timp ce îşi exercita în mod eroic misiunea de salvare a pacienţilor aflaţi în secţia AŢI!”.

 

stiripesurse


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cine este eroul de la Piatra Neamț. Cu arsuri grave pe tot corpul el a fost transferat în Belgia

  1. Din nefericire, niciunul dintre cei incendiați nu a fost salvat. Ca atare nu știu dacă se poate vorbim de eroism atunci când ești plătit să te îngrijești de 16 bolnavi în stare gravă și în tura ta mor zece oameni din cei 16 de care trebuia să te îngrijești. Ar fi poate mai potrivit să o lăsăm mai langsam cu “eroismul”. Eșecul nu e un motiv de mândrie!

Lasă un răspuns