Ce spunea Tătaru acum 2 săptămâni, la comemorarea tragediei din Colectiv/ Secția ATI unde ieri 10 oameni au ars de vii a fost mutată ”fără niciun aviz”. Foto

spital piatra neamt

Pe 30 noiembrie, la aniversarea a cinci ani de la incendiul din Colectiv, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, spunea că ”lucrurile pentru tratarea ‘marelui ars’ în sistemul sanitar s-au schimbat, dar mult prea lent”, scrie hotnews.ro

S-a modificat legislația pentru reducerea și optimizarea timpilor de transfer în străinătate al persoanelor cu arsuri grave pentru care nu se găseşte loc în unităţile sanitare din ţară și au fost trimiși la specializare medici și cadre medicale în clinici din afara țării. Printr-un program al Băncii Mondiale, 6 secții din spitalele din țară au fost dotate cu echipamente medicale necesare în valoare de peste 33 milioane de euro.

CITEȘTE ȘI: Avertismentul unui profesor în sănătate publică: ‘Pregătiți-vă de hard lockdown după alegeri, cel mai probabil până prin februarie!’

Dar încă suntem în etapa în care adaptăm infrastructura pentru tratarea ”marelui ars” în țară. Avem tot 23 de paturi destinate pentru acești pacienți și suntem nevoiți să cerem ajutor în clinicile din afara țării atunci când capacitatea de tratare este depășită. Încă nu avem exercițiul de a raporta și recunoaște, transparent, infecțiile nosocomiale din unitățile sanitare și încă ne lipsește o bancă dedicată pentru țesuturi și piele.

Anul acesta trebuia să înceapă construcția celor 3 noi centre multifuncționale de mari arși, asigurate din fonduri printr-un program în colaborare cu Banca Mondială, dar am găsit toate proiectele mult întârziate”, declara Tătaru.

Tragedia de la Piatra Neamț: secția ATI a fost mutată ieri ”fără niciun aviz”

Zece pacienți bolnavi de Covid-19 au murit sâmbătă seara în incendiul izbucnit la secția ATI a Spitalului de Urgență din Piatra Neamț, iar alte șapte persoane, printre care și medicul de gardă, au fost răniți grav. Șase răniți au fost duși sâmbătă noapte la Spitalul modular din Lețcani, în timp ce medicul care a suferit arsuri grave în timp ce încerca să-și salveze pacienții este în drum spre un spital din Belgia cu un avion al armatei, conform hotnews.ro.

CITEȘTE ȘI: Epidemia de Covid-19 ia amploare. Incidența de infectare: Timișoara-8,08 la mie, Sânnicolau-8,85, Becicherec-8,30, Birda-9,00, Dumbrăvița–11,48, Dudeștii Noi–9,91, Bucovăț–8,78, Fibiș–9,19, Găvojdia-13,31, Giroc–9,74, Moșnița Nouă-10,79, Ohaba Lungă–7,02, Orțișoara–8,21, Parța–10,63, Sânmihaiu Român-8,00; Șag–9,63, Ciacova–7,02, Boldur–7,60, Chevereș-7,65, Dudeștii Vechi–7,54, Ghiroda–7,76, Remetea Mare-7,29, Sânandrei–7,37.

Prefectul George Lazăr a acuzat că secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț a fost mutată sâmbătă, ”fără niciun aviz”, fiind ”un fel de hei-rup al celor de la spital”.

”Secția de terapie intensivă a fost mutată ieri de la etajul 3 la etajul 2 fără să existe nici măcar o notificare la Direcția de Sănătate Publică”, a spus Lazăr într-o intervenție la Digi 24.

incendiu spital piatra neamt

”Este clar că acolo au fost lucruri care nu sunt în regulă”, a declarat acesta, adăugând că era obligatorie informarea DSP.

Acesta a spus că la etajul 2 s-au făcut de curând, în ultimele 2-3 zile, lucrări în regie proprie pentru mări capacitatea.

”Acele circuite speciale trebuiau obligatoriu verificate și avizate de DSP (…) A fost un fel de hei-rup al celor de la spital”, a afirmat prefectul de Neamț, adăugând că lucrările, în mod normal, trebuiau să aibă în spate avize și documente solide.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Ce spunea Tătaru acum 2 săptămâni, la comemorarea tragediei din Colectiv/ Secția ATI unde ieri 10 oameni au ars de vii a fost mutată ”fără niciun aviz”. Foto

  1. In general se ignora faptul ca toate circuitele electrice proiectate acum zeci de ani erau pentru echipamentele din acea perioada si erau mai putine conform tehnologiei din acele vremuri.Astazi sunt mult mai multe echipamente care conduc la o putere mai mare absorbita din retea ceea ce duce la incazirea si chiar supraincalzirea instalatiilor care poate duce la incendii. La fel si prelungitoarele pot da probleme din cauza proastei calitati.Aveti grija si de consumul din casele dumneavoastra! Sa fiti sanatosi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *