Cine este Andrew Tate, noua vedetă TikTok care promovează conținut violent și misogin / El s-a mutat din Marea Britanie în România și este anchetat pentru trafic de persoane și viol – presa britanică

Cine este Andrew Tate, noua vedetă TikTok care promovează conținut violent și misogin / El s-a mutat din Marea Britanie în România și este anchetat pentru trafic de persoane și viol – presa britanică

Cine este Andrew Tate, noua vedetă TikTok care promovează conținut violent și misogin / El s-a mutat din Marea Britanie în România și este anchetat pentru trafic de persoane și viol – presa britanică

O anchetă realizată de The Observer dezvăluie cum fostul kickboxer și concurent la Big Brother din Luton, Andrew Tate, a trecut în câteva luni de la obscuritate la faima globală pe internet, relatează The Guardian.

CITEȘTE ȘI: Cum sunt furați românii? Aer în loc de motorină la pompă (video)

Tate susține că locul femeilor este în casă, că nu pot conduce și că sunt proprietatea unui bărbat.

De asemenea, el crede că victimele violurilor trebuie să „poarte responsabilitatea” pentru atacurile lor și se întâlnește cu femei cu vârste cuprinse între 18 și 19 ani pentru că poate „lăsa o amprentă” asupra lor, potrivit videoclipurilor postate online.

În alte clipuri, kickboxerul britanico-american – care pozează cu mașini scumpe, arme și se prezintă ca un playboy care fumează trabucuri – vorbește despre cum să lovească și să sufoce femeile, să le distrugă bunurile și să le împiedice să iasă în oraș.

„Trebuie să scoți maceta, să o lovești în față și să o prinzi de gât. Taci din gură, târfă”, spune el într-un videoclip, mimând cum ar ataca o femeie dacă aceasta l-ar acuza că îl înșală. În alt clip, el descrie cum arunca lucrurile unei femei pe fereastră.

Într-un al treilea, el o numește „târfă proastă” pe o fostă iubită care l-a acuzat că a lovit-o, acuzație pe care o neagă.

Părerile lui Tate au fost descrise ca fiind misoginism extrem de către organizațiile de caritate pentru abuzul domestic, capabile să radicalizeze bărbații pentru a comite rău offline.

Dar Tate, în vârstă de 35 de ani, nu este o personalitate marginală care se ascunde într-un colț obscur al rețelei întunecate. În schimb, el este una dintre cele mai cunoscute figuri de pe TikTok, unde videoclipurile cu el au fost vizionate de 11,6 miliarde de ori.

Prezentat ca un guru, el oferă fanilor săi, în majoritate bărbați, o rețetă pentru a face bani, a atrage fete și a „scăpa de matrice”. Tate a trecut în câteva luni de la o cvasi-anonimă la una dintre cele mai mediatizate persoane din lume.

În luna iulie, au existat mai multe căutări pe Google pentru numele său decât pentru Donald Trump sau Kim Kardashian.

Ascensiunea sa rapidă spre faimă nu a fost întâmplătoare. Dovezile obținute de Observer arată că adepților lui Tate li se spune să inunde rețelele de socializare cu videoclipuri cu el, alegând cele mai controversate clipuri pentru a obține un număr maxim de vizualizări și implicare.

Efortul coordonat, în care sunt implicați mii de membri ai academiei online private Hustler’s University a lui Tate și o rețea de conturi de imitatori pe TikTok, a fost descris de experți ca fiind o „încercare flagrantă de a manipula algoritmul” și de a stimula în mod artificial conținutul său.

În mai puțin de trei luni, strategia i-a adus un număr uriaș de fani online și i-a adus potențial milioane de lire sterline, 127.000 de membri plătind acum 39 de lire sterline pe lună pentru a se alătura comunității Hustler’s University, mulți dintre ei bărbați din Marea Britanie și SUA.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că o mare parte din conținut pare să încalce regulile TikTok, care interzic în mod explicit misoginismul și conturile de imitatori, platforma pare să fi făcut prea puțin pentru a limita răspândirea lui Tate sau pentru a interzice conturile responsabile.

În schimb, l-a propulsat pe Tate în mainstream – permițând ca clipurile cu el să prolifereze și promovându-le în mod activ în rândul utilizatorilor tineri.

Crescut pe o proprietate din Luton, fiu al unui asistent de catering și al unui maestru de șah, Tate a ținut mult timp prima pagină a ziarelor pentru că a stârnit controverse.

Pe parcursul celor 20 de ani a lucrat ca producător de televiziune, în timp ce se antrena ca kickboxer la sala de sport locală, ajungând să lupte la nivel profesionist și să câștige titluri mondiale.

În 2016, cariera sa publică părea să se fi încheiat când abia începuse, atunci când, după ce a fost distribuit în Big Brother, a fost expulzat din casă din cauza unei înregistrări video în care apărea lovind o femeie cu o curea.

La scurt timp după aceea a apărut un al doilea videoclip, în care este arătat spunându-i unei femei să numere vânătăile pe care se pare că i le-a provocat. Atât Tate, cât și femeile au negat că ar fi fost vorba de vreun abuz și au spus că clipurile arată sex consensual.

Vezi mai multe pe g4media.ro

Sursa foto: Instagram / cobratate


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns