Cine-a pus lubenița-n drum….

lubenita 3

Tot vorbim de un comerț civilizat, cu reguli de igienă și de siguranță, cu evidențe clare și corecte, așa cum ar trebui să fie în lumea decentă. Facem gură și ne deranjează când cineva se mai abate de la reguli și ne referim tot mai des la normele europene și la servicii calitative.

Pe de altă parte, în realitate tolerăm anumite obiceiuri pe care le combatem doar la modul teoretic. Susținem cu voce tare că marfa trebuie vândută în condiții de igienă și de securitate, dar ne place să ne oprim pe șosele ca să cumpărăm fructe și legume: cartofi, roșii, ardei, cireșe, toate luate de pe marginea drumului.

Acum, e la modă lubenița. Nu mai contează nici că e vorba de pandemie, că se mai face sau nu dop, important e să putem lua lubeniță din câmp. Nu ne mai interesează nici că există un pericol real de accidente rutiere, ne uităm doar să putem lua produse de pe marginea drumurilor.

Asta-i România, cu farmecul ei de pe șoselele pline de lubeniță!


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cine-a pus lubenița-n drum….

  1. Fotografia care insoteste articolul arata un punct de vanzare civilizat pe o parcare mare.
    Ce e rau in asta?
    Nu numai in Ro se pot cumpara bunuri pe marginea drumului, fara a deranja pe nimeni. Uneori poti sa cumperi flori pe care le culegi singur. Sau sa culegi fructe. Marea diferenta este ca nu e nimeni la tejghea, plata se face de obicei bagand banii intr-o pusculita, conform listei de preturi pusa la vedere.
    Si nimeni nu pleaca cu pusculita sau cu continutul ei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *