Mai multe trenuri cu sute de călători, blocate pe şine în vestul ţării – UPDATE!

Trafic feroviar grav afectat pe raza regionalelor Timișoara și Craiova după furtuni: 5 ore întârziere

Mai multe trenuri cu 700 – 800 de călători sunt oprite după ce între două stații din județul Caraș-Severin, respectiv Slatina-Timiș și Armeniș, copacii au căzut pe firele de contact.

„Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă informează că circulația feroviară este oprită temporar în partea de vest a țării, pe raza Regionalei CF Timișoara, între stațiile Caransebeș și Orșova unde, din cauza furtunilor violente, arborii prăbușiți de pe versanți au rupt linia de înaltă tensiune și au blocat calea ferată.

Zeci de angajați feroviari acționează cu utilaje încă din cursul serii pentru tăierea arborilor, îndepărtarea acestora de pe linia de cale ferată și înlocuirea cablului de înaltă tensiune, rupt pe mai multe secțiuni, între stațiile Slatina – Timiș – Teregova. Pentru a asigura accesul echipelor de intervenție în zona afectată, 8 trenuri de călători staționează în gările  adiacente până la finalizarea lucrărilor de eliberare a gabaritului și înlocuirea firului de contact rupt, astfel încât să se poată repune sub tensiune linia de contact.

Trenurile oprite temporar în gările Poarta, Vălișoara, Domașnea Cornea și Crușovăț:

IR 1693 (București Nord – Timișoara)

IR 1696 (Timișoara Nord – București Nord)

IR 1695 (București Nord – Timișoara Nord)

IR 1692 (Timișoara – București Nord)

IR 1991 (Mangalia – Timișoara Nord)

R 9551 (Orșova – Crușovăt)

Trenul privat 15594 (Arad-Constanța)

Trenul privat 15593 ( Constanța-Arad)

De asemenea, o altă zonă afectată de vremea nefavorabilă este segmentul feroviar Lainici – Pietrele Albe, de pe secția Târgu Jiu – Pietroșani (Regionala CF Craiova), unde s-a intervenit în cursul nopții pentru eliberarea căii ferate de arborii prăbușiți de pe versanți în gabaritul căii, iar traficul feroviar a fost redeschis cu tracțiune Diesel pe zona afectată.

Compania Națională de Căi Ferate CFR SA vă asigură că echipele feroviare ale Regionalelor Timișoara și Craiova vor acționa în continuare cu tot personalul de intervenții pe zonele afectate de furtunile violente, astfel încât traficul feroviar sa fie redeschis în condiții de siguranță”, a informat CFR SA.

Foto: feroviarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Mai multe trenuri cu sute de călători, blocate pe şine în vestul ţării – UPDATE!

  1. Asta s-a intamplat in Caras-Severin, unde intr-o noapte se taie ilegal o padure intreaga si se si transporta, dimineata smecherii stau in bar si numara bani. Portiunea de cale ferata are o lungime vreo 10km. Oare cati copaci sa fi cazut?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *