Cinci jucători alb-violeţi, toţi accidentaţi, nu vor evolua astăzi la Mediaş. Poli a pierdut o tânără speranţă, dintr-o eroare a oficialilor grupării timişorene

ionut popa

Ionuţ Popa abordează meciul de astăzi cu Gaz Metan fără cinci jucători şi cu o problemă nouă apărută în cadrul lotului. Pe lista celor indisponibili se află, pe lângă mai vechiul accidentat Alin Ignea, scos din calcule cel puţin până la iarnă, şi Gabriel Cînu, Cătălin Vraciu, Daniel Vădrariu, Adrian Poparadu şi Pedro Henrique, cu accidentări mai puţin grave, dar fără drept de a evolua din partea medicilor. Ultimul s-a accidentat în timpul partidei cu Steaua, după ce refuzase să fie înlocuit.

deian-sorescuBătăi de cap sunt şi cu Deian Sorescu, însă ele sunt de altă natură. Legitimarea tânărului fotbalist promovat din pepiniera polistă a fost anulată, acesta devenind liber de contract dintr-o eroare a oficialilor grupării timişorene.

„Dragomir, Balaure, acum Sorescu, te chinui să promovezi copii locali şi ei dispar… Am avut în vară o discuţie cu Cătălin Sărmăşan, impresarul lui Deian Sorescu, care nu-l mai lăsa pe băiat la antrenamente. M-a deranjat că jucătorul stătea pe bancă în timpul antrenamentelor şi am ajuns la o înţelegere cu amândoi. Astăzi, în vestiar, mi s-a spus că s-ar putea să-l pierdem…”, a declarat, mâhnit, antrenorul Ionuţ Popa.

Ulterior a venit confirmarea pierderii jucătorului de la Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiilor: „Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Sorescu Deian Cristian în contradictoriu cu ACS Poli Timişoara ca întemeiată. Constată că contractul individual de muncă înregistrat la LPF sub nr. 188/29.07.2016 nu produce efecte în sensul legitimării jucătorului la clubul pârât, în temeiul art. 15.5.1 din RSTJF. Constată lipsa de valabilitate a legitimării jucătorului reclamant la clubul pârât şi dispune anularea acestei legitimări. Obligă ACS Poli Timişoara la plata către reclamantul Sorescu Deian Cristian a sumei de 400 de lei cu titlu de taxă de procedură. Cu recurs în cinci zile de la comunicare”.

Ionuţ Popa a vorbit şi despre Gaz Metan Mediaş, adversara de astăzi a fotbaliştilor alb-violeţi: „Am văzut meciul lor cu Astra, formează o echipă puternică, solidă. Mergem la Mediaş fără cinci jucători, Cînu, Vraciu, Vădrariu, Poparadu şi Pedro. Pe Pedro am vrut să-l schimb la pauza meciului cu Steaua, dar el m-a rugat să-l ţin în teren că mai poate din punct de vedere fizic. L-am lăsat şi după zece minute s-a accidentat. Are probleme la inghinali şi va lipsi cel puţin o săptămână. Dacă el nu lipsea 60 de zile de la antrenamente astăzi era apt, mai slab şi cu două-trei goluri în plus. Acest lucru îl pot spune şi despre Doman şi Drăghici, nici ei nu au avut continuitate în pregătire. La Mediaş, de fapt oriunde am juca, nu avem alt obiectiv decât să evoluăm bine şi să obţinem puncte. Încerc să alcătuiesc o echipă în care să menţin scheletul de bază. Ar putea apărea şi jucători noi, la mijloc”.

Meciul dintre Gaz Metan Mediaş şi Poli Timişoara se va disputa astăzi, cu începere de la ora 16, şi face parte din runda cu numărul nouă a Ligii I la fotbal.

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *