Cinci asistente de la o maternitate privată din Timişoara, depistate pozitiv cu COVID – 19

Un nou focar de infectie cu coronavirus a fost depistat in judetul Timis, la o maternitate privata, unde cinci asistente din zona de Ambulator au primit rezultat pozitiv la testul SARS-Cov-2. Asistentele sunt asimptomatice si se afla in izolare la domiciliu.

CITEȘTE ȘI: A treia lună de stare de alertă. Ce măsuri trebuie să respectăm în următoarele 30 de zile

Potrivit reprezentantilor maternitatii private din Timisoara, asistentele depistate pozitiv au facut un test de rutina.

„Au fost depistati in urma screening-ului de rutina desfasurat de spital, sunt asimptomatici si se afla momentan in autoizolare voluntara la domiciliu, sub supraveghere medicala continua. Persoanele confirmate pozitiv nu sunt din randul medicilor si nu deservesc maternitarea sau spitalul, fiind din zona de Ambulator. Prima masura luata a vizat ancheta epidemiologica, urmand identificarea si izolarea imediata tuturor persoanelor care au intrat in contact cu acestia. Simultan, s-a urmat procedura aprobata de Ministerul Sanatatii in astfel de cazuri: au fost instiintate autoritatile si s-au aplicat procedurile de dezinfectie riguroase prevazute in protocoalele de siguranta. Vom continua testarea intregului personal conform planului intern de screening”, a transmis Cristiana Vago, Manager Comunicare al Spitalului Premiere.

La nivelul judetului Timis mai sunt confirmate in ultimele zile alte trei focare, la Spitalul de Psihiatrie din Gataia, la Spitalul Municipal Timisoara si la o societate de procesare a carnii.

Miercuri au fost raportate 23 de noi imbolnaviri, iar numarul total de cazuri confirmate in judet a ajuns, in prezent, la 639.

La nivel national, numarul de imbolnaviri a trecut de 34.000.

sursa: ziare.com


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns