CIA: România a devenit țară sursă de canabis

CIA: România a devenit țară sursă de canabis

CIA: România a devenit țară sursă de canabis

Ţara noastră a devenit sursă de canabis anunţă CIA, în raportul actualizat cu privire la România. Agenția Națională Antidrog confirmă, anunţând că aproape jumătate din captura de canabis de la noi este produsă local.

Pe marginea plantațiilor agricole cu porumb sau floarea-soarelui din Bărăgan pot fi văzute câmpuri întregi cu Cannabis Sativa, plantă cunoscută și ca marijuana sau cânepă.

Mărturie stau imaginile făcută în dreptul kilometrului 60 de pe Autostrada Soarelui, publicate de digi24.ro. Plantele ajung pe alocuri şi la trei metri înălţime.

CITEȘTE ȘI: Două zile de sărbătoare într-o comună timișeană

În raportul de activitate pe 2021 al Agenției Națională Antidrog se afirmă că “iarba de canabis prezintă o disponibilitate în creştere, numărul de capturi fiind de aproape trei ori mai mare față de acum 10 ani”.

De asemenea, “Canabisul rămâne cel mai capturat drog la nivel naţional”. Agenția anunță că au fost confiscate aproape 3 tone ce au provenit din peste 3600 de capturi. “96,98% (2892,553 kg) din cantitatea totală confiscată provine din 122 de capturi semnificative”, se spune în document.

Dar poate cea mai importantă mențiune din raportul Agenției Antidrog este că “42,6% din cantitatea de canabis confiscată a avut ca ţară de producţie România”.

De cutând, specialiștii serviciului de informații externe ale Statelor Unite ale Americii, CIA, au modificat în raportul de țară despre România datele referitoare la drogurile ilicite.

Astfel, România este acum “ţară sursă de cannabis”, devansând evaluarea din 2020 când eram “punct major de transbordare pentru heroină”, conform antena3.ro.

Din 1992, Cannabis Sativa, a fost trecută de autoritățile din România pe lista plantelor pentru care trebuie autorizații speciale de cultivare.

Foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *