Chip nou pentru macaraua cu aburi din Jimbolia

Chip nou pentru macaraua cu aburi din Jimbolia

Macaraua cu aburi din Jimbolia a fost cea mai recentă provocare la care echipa de voluntari mobilizată de reprezentanții Asociației Acasă în Banat a răspuns: „prezent!”, în continuarea eforturilor deja tradiționale de a primeni înfățișarea unor locuri anume din partea noastră de țară

” Într-o singură zi,ne-am unit forţele pentru a ne ocupa de utilajul feroviar expus pe peronul de la Muzeul Feroviar. Am început de dimineaţă cu îndepărtarea straturilor succesive de vopsea, funingine și rugină acumulate în zeci de ani. Până la pauza de prânz nu am făcut altceva și părea că nu se văd prea multe rezultate, însă am pregătit terenul pentru partea a doua și cea mai frumoasă.

La prânz am poposit la restaurantul IWP Food Lounge care ne-a așteptat cu un meniu excelent, ca în Banatul de pustă, cu supă de roșii, cartofi cu tăieței (Krumbieren mit Nudeln), țușpais și chiftele, iar la desert, un cremșnit de lins pe degete.

După așa o masă copioasă, greu ne-am reapucat de treabă, dar până la urmă ne-am repus în mișcare și, pe măsură ce zone întregi au fost

curățate, voluntarii au început mult-așteptata activitate de vopsire. Buna dispoziție și vremea, absolut superbă pentru o zi de octombrie, ne-au dat energie să lucrăm până după apus, la lăsarea întunericului. Am reușit să revopsim cea mai mare parte din macara, urmând ca într-o a doua etapă să finalizăm vagonul de cărbune și cel pentru contragreutate. Au mai rămas de refăcut și unele detalii și finisaje, dar, per ansamblu, suntem foarte mulțumiți de cât am reușit să facem!

Felicitări Casei de Cultură a Orașului Jimbolia pentru buna organizare și colaborare, mulțumiri echipei de la asociația Colț de Banat pentru implicare, mulțumiri Primăriei orașului Jimbolia pentru tot sprijinul, mulțumiri AZUR Romania pentru vopseaua oferită. Mulțumiri și partenerului nostru Stație de Betoane Maxagro care ne sprijină pe termen lung și ne susține constant. Cu sprijinul vostru, ne putem continua misiunea și pe mai departe”, au transmis cei de la Asociația Acasă în Banat.

Oamenii generoşi care doresc să-i ajute în inspiratele lor proiecte pot face donaţii în conturile asociaţiei, în lei – RO26BTRLRONCRT0P53069801, în euro RO11BTRLEURCRT0P53069801, prin SWIFT/BIC: BTRLRO22, Revolut 0748918091 sau PayPal: [email protected].

CITEŞTE ŞI: Cristian Mungiu îşi lansează cartea la Timişoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *