Chiar dacă politica a tulburat apele la ședința CJT, bugetul Timișului a fost votat în unanimitate

plen cjt 1

Apropierea campaniei electorale se face deja simțită la întrunirile Consiliului Județean Timiș, astfel că unii dintre aleși simt nevoia să-și spună opiniile mai apăsat decât de obicei. La ședința în plen de luni, declicul s-a produs la discuțiile despre bugetul pe anul în curs.

Consilierul independent Marina Radu a propus un amendament prin care să se prevadă întocmirea unui studiu de fezabilitate pentru construirea unei parcări supraterane pe strada Sf. Ioan, în locul fostului centru militar zonal, unde se află la ora actuală tot o parcare, dar la nivelul solului.

Marian Vasile, care și-a asumat rolul de șef al grupului PNL din CJT, a ripostat, arătând că s-au investit bani în actualizarea proiectului pentru centrul multifuncțional, o investiție din fonduri europene care trebuia construită în același spațiu.

„Ce facem, aruncăm banii publici pe fereastră? E adevărat că avem nevoie de parcări ca de aer în centrul Timișoarei, dar ce facem?”, a spus Vasile.

Președintele CJT, Titu Bojin, a explicat că proiectul pentru centrul multifuncțional a fost reactualizat și va fi utilizat, dar pentru un alt amplasament, pentru că pe strada Sf. Ioan nu se poate construi în subteran. Bojin a specificat că este posibil ca transferul proiectului să se facă în spatele clădirii Modex, în curtea Garnizoanei Militare, recent intrată în proprietatea consiliului.

A venit apoi rândul consilierului liberal Liviu Cocean să fie indignat, pentru „proiectul năstrușnic cu poligonul agroalimentar de la Covaci”, susținând că pentru acel teren s-a cheltuit un milion de euro pentru proiecte și studii, iar acesta tot agricol a rămas.

„Parcă am fi aici la bursa SF-urilor”, a spus Cocean, apelat, din nou, cu diminutivul „Lucică” de Titu Bojin, până când și-a ieșit din sărite.

Replica pesediștilor nu a întârziat. Adrian Pau a constatat tăios că există un centru de sprijinire a afacerilor al Primăriei Timișoara și stă mai mult gol, precum și că „o parcare în centru nu înseamnă că vom face concurență primăriei”.

De asemenea, Adrian Negoiță le-a spus direct liberalilor: „De ce nu-l chemați pe fostul președinte Constantin Ostaficiuc, colegul dumneavostră, să vă explice el ce a vrut să facă pe terenul de la Covaci, că a fost vorba ba de un deponeu, ba de cartierul Viola, ba de un parc fotovoltaic?”.

Întrebarea a avut un efect neașteptat, pentru că l-a supărat pe Alain Rus – un apropiat al lui Ostaficiuc – care i-a reproșat de câteva ori lui Titu Bojin că nu a moderat bine ședința și apoi și-a luat mapa și haina, părăsind sala. Imediat după el, dar din alte motive, a plecat și consilierul Marcel Mihoc.

Apele s-au liniștit, iar aleșii județeni au devenit mai maelabili și s-au înțeles mai bine, astfel că bugetul CJT pe 2016 a fost votat în unanimitate, fără modificări semnificative la varianta inițială.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *