Chef cu manele, alcool şi grătare, în curtea unei cetăţi medievale din vestul ţării (VIDEO)

cetatea Mihailesti

Câţiva localnici ai unei aşezări care se poate mândri cu unul dintre cele mai populare monumente istorice din vestul ţării au transformat fortăreaţa medievală în loc de petrecere cu manele, băuturi alcoolice şi grătare făcute la foc, în curtea fortăreţei.

Este vorba despre cetatea de la Mălăieşti, Ţara Haţegului.

Oamenii s-au filmat în timp ce petrec, unii dezbrăcaţi până la brâu, în curtea fortăreţei feudale restaurată în 2014, şi au publicat imaginile pe Internet, lăudându-se cu cheful de pomină. „Doamne, iartă-mă, că-i post! Amin, doamne”, se aud vocile petrecăreţilor, printre chiote, pe fundaul sonor al muzicii populare.

Încă din 2014, de la finalizarea lucrărilor de restaurare realizate printr-o investiţie de circa 1,5 milioane de euro, fonduri de la Uniunea Europeană, „noua cetate” a stârnit controverse. A fost numită „un monument manea”, de specialiștii în epocă medievală. Reabilitarea monumentului a prevăzut refacarea turnului vechi din secolul al XIV şi înălţarea acestuia, cu cărămizi, donjonul fusese ridicat din piatră. Turnul a mai fost dotat cu o antenă, cu geamuri termopan, instalaţii electrice, iar zidul de apărare a fost tencuit. Cetatea a mai fost dotată cu alei de marmură şi o scenă de spectacole.

Sursa: zhd.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Chef cu manele, alcool şi grătare, în curtea unei cetăţi medievale din vestul ţării (VIDEO)

  1. Intradevar aceasta este toparlanimea marlaneasca a neamului nostru>Cu ei ne mandrim iar ce s-a intamplat acolo nu trebuie sa ne mire .Este rezultaul inculturii acestui popor,Ce grozavi suntem !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *