Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat oficial rege al Marii Britanii

Charles al III-lea a fost proclamat în mod oficial rege, în cadrul unei ceremonii istorice care a avut loc la Palatul St James.

Este pentru prima dată în istorie, când ceremonia este transmisă în direct la televiziune. Ceremonialul în sine se repetă și este făcut de fiecare dată la instalarea unui nou rege în Marea Britanie, de câteva sute de ani, este o tradiție.

Când a fost proclamată Regina Elisabeta a II-a în 1952 televiziunea nu avea impactul pe care îl are în momentul de față.

Atunci a existat o dezbatere foarte largă cu privire la alegerea de a difuza sau nu încoronarea reginei. Una dintre decizii a fost să nu transmită la televizor încoronarea reginei pentru că ar fi nepotrivit și neelegant. Acum, 70 de ani mai târziu lumea este cu totul și cu totul alta, conform antena3.ro.

Charles al III-lea a fost proclamat rege în timpul ceremoniei Consiliului de Succesiune, care are loc în prezent la Palatul St. James din Londra. Proclamarea a fost urmată de exclamația „God save the King” din partea publicului.

În declarația sa din sala tronului, regele Charles al III-lea i-a adus un omagiu mamei sale, regretata regină: „Domnia ei a fost de neegalat prin durata, devotamentul și dăruirea sa. Chiar dacă suntem îndurerați, aducem mulțumiri pentru această viață foarte credincioasă”.

Noul rege a adăugat: „În îndeplinirea sarcinii grele care mi-a fost încredințată și căreia îi dedic acum ceea ce mi-a mai rămas din viață, mă rog la îndrumarea și ajutorul lui Dumnezeu atotputernic.”
Lordul Președinte Penny Mordaunt a detaliat următorii pași, care includ ordinul ca proclamarea regelui să fie citită în toată țara, la Londra, Edinburgh, Cardiff și Belfast – o întoarcere la o epocă trecută, când vestea unor astfel de evenimente era răspândită în acest mod în toată țara.

De asemenea, a dat ordin ca salve de tun să fie trase îndată ce va fi citită Proclamația Principală, la ora locală 11.00, de la balconul care dă spre Friary Court, la Palatul St. James.

Aceste saluturi vor avea loc în toată țara, la Castelul Edinburgh, Castelul Cardiff, Castelul Hillsborough, Turnul Londrei și în Hyde Park.

Monarhul a semnat Proclamația, iar martorii, inclusiv fiul său, Prințul William, și-au adăugat semnăturile la document.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *