Cetățeni din Nepal opriți la ieșirea din țară spre Serbia

Doi polițiști de frontieră au fost înjunghiați de un traficant de migranți​​​​​​​

Cetățeni din Nepal opriți la ieșirea din țară spre Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni, judeţul Timiș, au depistat patru cetățeni nepalezi într-un autoturism care circula în regim taxi, intrați legal în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

Marți, 19 septembrie, în jurul orei 22.20, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni – ITPF Timişoara au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat pe comunicația DN59B, pe raza localității de frontieră Cruceni, patru cetăţeni străini într-un autoturism înmatriculat în România. Autoturismul, marca Dacia Logan, circula în regim de taxi, având ca șofer un cetățean român, în vârstă de 22 de ani.

Întrucât cetățenii străini cât și șoferul autoturismului nu îşi justificau prezenţa în zonă, toți au fost conduși la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Cruceni pentru cercetări.

CITEȘTE ȘI: Surplus bugetar într-o comună din Timiş

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei patru sunt cetățeni din Nepal, cu vârste cuprinse între 22 și 47 de ani, care au intrat legal pe teritoriul României.

Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în diverse state din vestul Europei.

Cetățenii străini sunt cercetați pentru săvârşirea infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar șoferul este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Totodată, polițiștii recomandă cetățenilor să nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situația în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, să anunțe echipajele Poliției de Frontieră, apelând numărul de telefon care funcționează non-stop (021.9590).


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *