Cetăţean sârb arestat după ce s-a oferit să deschidă unor migranţi drumul spre Europa Occidentală

53 de migranți, ascunși în două TIR-uri, prinși de polițiștii de frontieră

Un cetăţean sârb care voia să ajute 21 de migranţi să treacă ilegal frontiera a fost arestat pentru o perioadă de 30 de zile. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, s-a înţeles cu migranţii să-i aştepte în România, cu un microbuz.

Din ţara noastră aceştia urmau să plece, ilegal, spre un stat din Europa Occidentală. Planul lor a fost dejucat de poliţiştii de frontieră de la Moraviţa. Aceştia, împreună cu oamenii legii din Deta, au observat pe câmp, ascunşi în tufe, 17 oameni.

Apropiindu-se au descoperit în preajma străinilor un microbuz în care se mai aflau cinci persoane. Străinii au fost preluaţi şi duşi la sediul poliţiei unde s-a stabilit că provind din Siria, Irak, Iran şi Afganistan.

Grupul era format din 13 bărbaţi, două femei şi şase minori, adulţii având vârste cuprinse între 18 şi 57 de ani, iar copiii, între 1 şi 13 ani.

Migranţii le-au declarat poliţiştilor că voiau să treacă graniţa din Serbia în România, iar ulterior să ajungă într-un stat din Europa Occidentală.

I-ar fi ajutat cetăţeanul sârb, care intrase legal în ţara noastră şi urma să preia străinii cu microbuzul pentru a-i transporta mai departe. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru trecere frauduloasă a frontierei de stat și trafic de migranți, cetăţeanul sârb fiind reţinut.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns