Certificatul verde, o bătaie de joc? Reprezentanții HORA avertizează: „Nu am dreptul să îi legitimez pe clienții care intră în restaurant”

Certificatul verde, o bătaie de joc? Reprezentanții HORA avertizează: "Nu am dreptul să îi legitimez pe clienții care intră în restaurant"

Operatorii de restaurante nu au dreptul să îi legitimeze pe clienţi şi prin urmare nici să verifice dacă certificatele „verzi” sunt în realitate ale clienţilor, astfel că un operator de restaurant se poate afla în situaţia de a permite accesul a 20 de persoane care în realitate folosesc acelaşi certificat „verde”, a declarat, marţi, pentru AGERPRES, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), Ion Biriş, conform stiripesurse.ro.

„Statul ar face foarte bine să-şi facă un pic de ordine. Noi nu avem cum să verificăm certificatul ‘verde’, pe lângă faptul că nu avem oamenii disponibili, nu avem competenţele necesare. Ce pot eu să fac? Nu mai punem la socoteală că acel certificat verde poate fi arătat de oricine. Practic, dacă mie îmi intră 20 de clienţi la mine pe terasă cu acelaşi telefon cu acelaşi certificat verde, eu nu am ce să fac, îi las, pentru că nu am dreptul să-i legitimez. Deci este foarte ambiguă toată această chestie”, a afirmat Ion Biriş, în timpul Conferinţei Naţionale a Industriei Ospitalităţii.

Liderul HORA a subliniat că operatorii de restaurante nu se pot erija în gardieni publici, iar autorităţile iau foarte multe măsuri pompieristice pe acest subiect.

CITEȘTE ȘI: DNA anchetează achiziția de vaccinuri anti-COVID în România / Reacția lui Gheorghiță

„Noi nu ne vom erija în gardieni, până la urmă meseria noastră este să le dăm să mănânce unor oameni. Din păcate pe acest subiect se iau foarte multe măsuri pompieristic, de dragul de a se lua şi de a arăta că ei fac ceva, dar care după aceea nouă, celor care trebuie să le transpunem în practică, ne fac viaţa un calvar. De ce 50% la interior, dacă tot intri cu certificatul verde? De ce nu 70%? De ce nu 83%? Sunt măsuri luate total arbitrar şi fără nicio logică”, a apreciat Ion Biriş.

Continuarea pe stiripesurse.ro

Imagine cu titlu ilustrativ / Foto: Cuget Liber


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

5 Comments
sanduleanu ioana 22 septembrie 2021
Există o aplicație în magazinul Google play, oricine o poate descărca și folosi dacă dorește. Corona scan.
Ionel 22 septembrie 2021
Daaa, marea industrie a ospitalitatii de la noi. Bina ca la umflat preturi sunt buni. Se pot scana certificatele in toata Europa, Franta, Germania, Belgia, Austria, unde nici scolile nu s-au inchis. Noi gasim de compromis. Stam si ne plangem, mai inchidem pravalia si ne batem joc de generatiile ce vor veni. Halal tara!
Gugulanul 22 septembrie 2021
la noi nu functioneaza pentru ca noi suntem "contra". nu cautam solutii pentru rezolvare, ci impedimente "de ce nu"...
Marius 22 septembrie 2021
Bine ca in alte tari se poate. Desteptii de la noi nu pot. Nu e vorba de legitimat, prin citirea codului doar se verifica existenta lui. Nu puteti, lacatul si la sapat santuri.
Teo 22 septembrie 2021
Romanii sunt cei mai destepti. De ce in Germania, Austdia,Elvetia functioneaza si la noi nu? Aia sunt la 80% vaccinati si noi la 30%.