Certificatele digitale cu cod QR, singurele documente recunoscute la trecerea frontierelor din ţările UE începând de vineri

Certificatele digitale cu cod QR, singurele documente recunoscute la trecerea frontierelor din ţările UE începând de vineri

Grupul de Comunicare Strategică aminteşte că, începând de vineri, la trecerea frontierelor din ţările Uniunii Europene vor fi recunoscute doar certificatele digitale ca documente care atestă vaccinarea, trecerea prin COVID-19 sau rezultatul negativ al unui test PCR.
Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat în parte.

„Vă reamintim faptul că începând de vineri, 13 august 2021, pentru trecerea frontierelor de stat, la nivelul ţărilor UE, vor fi recunoscute ca documente doveditoare ale vaccinării, trecerii prin boală şi ale rezultatului negativ al unui test RT-PCR doar certificatele digitale, documente ce conţin un cod QR şi care pot fi eliberate foarte uşor accesând site-ul https://vaccinare-covid.gov.ro/”, a transmis, miercuri, Grupul de Comunicare Strategică.

CITEȘTE ȘI: Pe Calea Bogdăneștilor din Timișoara, copacii nu mor în picioare

Potrivit sursei citate, tranzitarea frontierelor este posibilă şi fără existenţa acestor certificate, dar cu respectarea normelor naţionale de carantină din fiecare stat.

Aceste prevederi sunt stipulate în Regulamentul UE 953/2021 şi sunt aplicabile doar pentru trecerea frontierei de stat, nu şi pentru activităţile desfăşurate în interiorul teritoriului national al României, a precizat GCS, conform observatornews.ro.

Foto: Hepta


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Certificatele digitale cu cod QR, singurele documente recunoscute la trecerea frontierelor din ţările UE începând de vineri

  1. Nu sunteti normali la cap. Bill Gates face burta mare si devine mai bogat si tantalaii pleaca capul ca cica „sabia nu-l taie”. 
    Ortodocsi de 2500 ani .

Lasă un răspuns