Cereri de finanțare în valoare de patru milioane de euro, pentru dotarea a două spitale timișene. Vor fi achiziționate zeci de echipamente performante

Investigații gratuite de testare funcțională pulmonară la Spitalul ”Victor Babeș” Timișoara

În ultimele luni, spitalele din Timișoara au beneficiat de resurse importante alocate de la bugetul local, suma totală ajungând la 28 de milioane de lei, din care 17.769.960 de lei pentru dezvoltare și 10.300.010 lei pentru funcționare.

În plus, reprezentanții instituției de pe bv. C.D.Loga au anunțat astăzi și depunerea a două cereri de finanțare pentru obținerea de fonduri europene.

Primul proiect, în valoare totală de patru milioane de euro, vizează dotarea masivă a Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „DR. VICTOR BABEȘ” (18.946.481 lei inclusiv TVA) și Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii „LOUIS ȚURCANU” (671.158 lei inclusiv TVA). Cu acești bani–sume nerambursabile în totalitate- vor fi achiziționate zeci de echipamente performante și dotări necesare prestării unor servicii medicale de înaltă calitate, fiind vorba de la aparate complexe de monitorizare a funcțiilor vitale,  ecograf ultraperformant, aparate de dializă, instalații de laborator până la echipamente de protecție (măști, halate etc., combinezoane, mănuși etc.).

O altă cerere vizează dotarea centrelor sociale ”INOCENȚIU M. KLEIN” si „SFÂNTUL FRANCISC” din Timișoara. Obiectivul îl reprezintă creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID 19, prin dotarea corespunzătoare (echipamente de protecție, măști, mănuși, combinezoane, dezinfectanți, termometre, botoșei, săpun etc) a 2 structuri care asigură servicii sociale rezidențiale Valoarea totală este de 587.682 de lei, inclusiv TVA. Dotarea acestor centre va asigura acordarea unei asistențe sociale de calitate pentru categoriile vulnerabile.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns