Centură de vest din drumuri județene

drum sanmihai

Cum până la șoselele de centură construite de Ministerul Transporturilor mai trebuie să curgă multă apă pe Bega și pe Timiș, consiliul județean continuă demersurile pentru formarea unei mini-centuri formată din drumuri județene. Aceasta va da posibilitatea ocolirii municipiului Timișoara pe partea de vest, pentru traficul ușor și mediu.

O primă porțiune a acestei șosele a fost inaugurată joi de președintele Consiliului Județean Timiș, Sorin Grindeanu.

„Inaugurăm astăzi o parte din ceea ce ne dorim să fie o mini-centură de vest a Timișoarei. Deocamdată, este vorba despre cei 5,4 kilometri dintre localitățile Săcălaz și Sânmihaiu Român, care au costat 10,7 milioane de lei. Chiar de mâine pe acest drum vor fi instalate indicatoare de limitare a masei vehiculelor care trec pe aici la 12,5 tone, pentru că altfel, dacă venim peste un an, tot acest drum va fi praf. De asemenea, nu este normal ca traficul greu să treacă prin mijlocul comunelor”, a declarat Grindeanu, după tăierea panglicii la Sânmihai.

centura-ocolitoare

Lucrările s-au derulat în ultimii doi ani, iar banii au venit atât prin Programul Național de Dezvoltare Locală, cât și de la consiliul județean.

Pentru a avea o mini-centură de vest completă, conducerea CJT plănuiește să prevadă în bugetul pentru anul viitor sume pentru finanțarea celorlalte două porțiuni de șosea, dintre Sânmihaiu Român și Șag, precum și dintre Săcălaz și Dudeștii Noi.

Foto: Adrian Pîclişan


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Centură de vest din drumuri județene

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *