Centura de sud a Timişoarei va avea constructor până la sfârșitul anului. Ce localităţi rămân în interiorul ei

centura timisoarei 3

Licitația pentru proiectarea și construirea variantei de ocolire Timișoara Sud a demarat în luna aprilie a acestui an și a avut parte de mai multe amânări.

Marţi, purtătorul de cuvânt al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Alin Șerbănescu, a anunțat: „Au fost depuse 12 oferte. Evaluarea acestora se va face până pe 15 septembrie. După ce vor fi urmate toate procedurile legale, până la sfârșitul anului va fi anunțat constructorul pentru varianta ocolitoare a Timișoarei”.

Centura de sud a Timișoarei va avea o lungime de 25,69 kilometri de drum național. Valoarea estimată a investiţiei este de 381 de milioane de lei plus TVA, iar durata de implementare a proiectului este de 90 de luni de la atribuirea contractului. Primele șase luni vor fi pentru proiectare, următoarele 24, pentru executia lucrărilor, iar restul, minimum 60, va reprezenta perioada de notificare a defecțiunilor.

Din declarațiile oficialilor, Girocul și Chișoda vor rămâne în interiorul centurii, iar Șagul și Moșnița în afară. Traseul se va termina undeva după Fabrica de Zahăr din Freidorf, Utvinul fiind situat, de asemenea, în exteriorul noii șosele.

Foto: hotnews.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “Centura de sud a Timişoarei va avea constructor până la sfârșitul anului. Ce localităţi rămân în interiorul ei

 1. Cum/ce ar fi dacă s-ar împărți în 2-3 tronsoane,2-3 constructori care să lucreze simultan?…N-ar mai fi „rentabil”pentru constructori?…Durata de execuție s-ar reduce,un eventual constructor neserios ar fi înlocuit…

 2. In ritmul de acum al dezvoltarii orasului in 5-10 ani ne trezim cu o „centura” in oras. Pe partea de est a orasului trebuia facuta intre Mosnita si Albina.

 3. Locuiesc in cartierul Slavik din Ghiroda si soseaua imi va trece prea aproape de locuinta.
  M-am mutat aici ca sa am parte de liniste si de aer curat.
  Acuma datorita unui proiect necesar, da prost gandit, n-o sa mai am parte nici de una, nici de alta.
  Voi cei care decideti pe unde se va construi soseaua tineti cont numai de unde va e mai avantajos voua sa o faceti? De sanatatea si linistea oamenilor nu va pasa deloc?

  PS – ultima intrebare e retorica…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *