Centura de sud a Timişoarei, gata de start. Când s-ar putea circula pe ea

Procedurile la centura de sud a Timişoarei au intrat în linie dreaptă. La Ministerul Transporturilor s-a încheiat licitaţia pentru desemnarea firmei câştigătoare, ştiindu-se, acum, numele executantului.

Totul depinde de eventualele contestaţii, care, dacă vor apărea, ar putea întârzia semnarea contractului de execuţie. În caz că nici una dintre firmele perdante nu va contesta licitaţia, va începe proiectarea, urmată de execuţia propriu-zisă, termenul de finalizare a lucrărilor fiind de trei ani.

Citeşte şi: Un timişean a murit la spital, răpus de gripă!

Deputatul Matei Suciu, secretarul Comisiei de transporturi şi infrastructură, speră ca lucrurile să avanseze cu repeziciune:

„Am promis că vom face centura ocolitoare şi iată că ne ţinem de cuvânt. Faptul că în curând vor începe lucrările efective, dacă nu apar contestaţii, ne face să fim şi mai optimişti şi să continuăm demersurile din infrastructură şi pentru descărcarea de la Sânandrei, dar şi pentru fluidizarea traficului spre Dumbrăviţa. Un proiect de maximă importanţă ar fi Centrul Intermodal de Transport, dar, din păcate, nu mai există finanţare de la Uniunea Europeană”.

8 Comments
Harich Bogdan 25 februarie 2018
Niciodata nu e prea tarziu. Spor la lucru si lucrati cu cap! Daca acum se face proiectarea ar putea fi luata in calcul o varianta cu doua benzi in loc de cea de refugiu. Altfel ajungem ca in Bucuresti sa eviti centura ca e mai mult blocata. Invatatzi ceva bun de la aradeni! Succes!!!
Daniel 24 februarie 2018
Cine a castigat licitatia?vrem sa vedem daca este politic sau nu criteriul de selectie!
Liviu 23 februarie 2018
Descarcarea de la Sanandrei ar fi trebuit facuta de la bun inceput. Pentru ca traversarea prin Dumbravita nu are nici o justificare. Calea Aradului e o artera mult mai mare si cu mult mai multe conexiuni, care sa permita preluarea unui trafic masiv dinspre autostrada.
Aurica 23 februarie 2018
Startul și inaugurarea sunt doua momente foarte, foarte indepartate!!!
ghitza 23 februarie 2018
...." dar, din păcate, nu mai există finanţare de la Uniunea Europeană”....aha...si de ce nu "se mai ezista" bani de la UE?..pentru ca ati labarit-o ani si ani...au fost ani de zile in care UE ne rugau sa le luam fondurile sa facem infrastructura....asat este...ati dat o palma la rahat... dar nu-i nimic, vine daddy dreacnea si o sa ne faca el si punct internodal...si punct de pensie si punct de cotitura si muuuulte alte puncte
TP 23 februarie 2018
"Am promis că vom face "...."în curând vor începe lucrările"..."dacă nu apar contestaţii"..."din păcate, nu mai există finanţare"hai sa facem un exercitiu de imaginatie....cind vor incepe lucratile?...cind se vor termina?
Peter 23 februarie 2018
Vom vedea. (de notat: Totul depinde de eventualele contestaţii, care, dacă vor apărea, ar putea întârzia semnarea contractului de execuţie.)
Marian 23 februarie 2018
As vrea sa o vad si pe asta.Numai promisiuni. Sigur se va gasi vreu (ne)interesat care sa conteste licitatia.