Centura de sud a Timișoarei, la 20 la sută

Centura de Sud a Timișoarei, în așteptarea ritmului potrivit

La ora actuală, pe șantierul Variantei de Ocolire Timișoara Sud a fost turnat primul strat de asfalt pe diferite segmente. De asemenea, au avansat lucrările la 15 dintre cele 44 de poduri și podețe prevăzute pe șosea.

CITEȘTE ȘI: UDMR Timiș are un nou președinte

„Pe sectoare însumând peste doi kilometri de pe centura Timișoara Sud a fost așternut stratul de bază din mixtură asfaltică, primele sectoare fi ind în zona localității Utvin și, de săptămâna aceasta, și în zona localității Moșnița Nouă. La 15 din cele 44 de podețe afl ate de-a lungul șoselei de ocolire s-au montat prefabricatele, restul podețelor fi ind în diferite stadii de execuție. În cursul acestei săptămâni s-au mai realizat demolări ale unor foste hale din zona Utvin, umpluturi cu pământ, foraje la pile, stabilizări cu balast, diferite drenaje.

La pasajul de la km 5+366, intersecția cu DN 59 Timisoara – Șag, se lucrează la cofrarea culeei 1 și, pe lângă drumul național, antreprenorul a realizat o bandă pentru a devia circulația și a executat săpăturile pentru pilele viitorului pasaj”, au explicat reprezentanții DRDP Timișoara. Aceștia sunt de părere că până la sfârșitul acestui an se va ajunge la un stadiu de realizare a centurii de peste 20 la sută. O altă veste importantă este alocarea de către guvern a încă 8,287 milioane de lei pentru o nouă serie de exproprieri pe traseul Centurii de Sud Timișoara. Odată cu actualizarea proiectului tehnic în acest an s-a identificat nevoia unor terenuri pe care se vor realiza lucrări suplimentare față de cele stabilite inițial.

Este vorba despre amenajarea de noi conexiuni în comunele prin care va trece șoseaua, inclusiv cu Drumul Boilor. Noile exproprieri sunt necesare pentru reamenajarea unor intersecții de tip girație și în cruce, pentru construirea unor pasaje, amenajarea unor noduri rutiere, a unui sistem de drenaj și a unor parcări de scurtă durată


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns