Centrul unei localităţi din Timiş îşi schimbă faţa. O grădiniţă şi un supermarket sunt ultimele noutăţi

peciu nou 6

Centrul unei localităţi din Timiş nu arată deloc rău, cu un cămin cultural modern, foarte reuşit din punct de vedere arhitectonic, dar şi cu o biserică foarte mare şi frumoasă căreia, e drept, i se duce la bun sfârşit finisajul abia acum, după aproape trei decenii de la construire.

Există, însă, loc de mai bine la Peciu Nou, iar un întreprinzător privat a sesizat oportunitatea şi va construi în centru un supermarket. După cum aflăm de la primarul Gabriel Drăgan, spaţiul comercial respectiv va fi închiriat companiei Profi. Deocamdată, lucrarea la clădire, care va avea un singur nivel, se află abia în stadiul turnării fundaţiei.

Lucrări ample la faţada bisericii

În acelaşi timp, sunt în toi lucrările la faţada bisericii ortodoxe, care a fost ridicată în urmă cu aproape trei decenii, dar nu s-au găsit până acum puţiină vreme banii necesari pentru tencuială. „Contribuie şi primăria cu o parte din fondurile necesare pentru lucrările la biserică. Cea mai mare parte a banilor provine, însă, de la diverşi întreprinzători din comună, inclusiv de la fermieri. Sunt foarte mulţi oameni care au făcut donaţii”, susţine edilul-şef.

O grădiniţă nouă şi foarte spaţioasă

Zona centrală urmează să aibă, de asemenea, o altă clădire nou-nouţă, în acest caz fiind vorba despre un obiectiv edilitar: o grădiniţă foarte spaţioasă. Aceasta urmează să fie construită între căminul cultural şi biserica sârbească. Va avea 150 de locuri şi va funcţiona cu program prelungit.

„Intenţia noastră este să-i determinăm pe oameni să nu-i mai ducă pe copii la grădiniţe din Timişoara sau din comune din apropiere. Vom avea o grădiniţă mare şi modernă aici, în Peciu Nou”, susţine Gabriel Drăgan.

Edilii mizează pe fonduri europene pentru construirea şi echiparea grădiniţei. Proiectul a fost deja aprobat de către Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, urmănd să se semneze şi contractul aferent.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns