Centrul Timișoarei, invadat de șoferi care parchează aiurea

Târgul de Crăciun, concertele, patinoarul, toate atracțiile din zona centrală a orașului fac ca mii de timișoreni să se întrepte într-acolo, peste zi, dar mai ales seara. Lipsa locurilor de parcare este oricum acută, așa încât aglomerația cauzată de perioada sărbătorilor nu face decât să complice și mai mult situația.

CITEȘTE ȘI: Noi cârpeli pe „autostrada muzeu” Lugoj-Deva. Fisurile uriaşe din asfalt au fost acoperite cu smoală

Conducătorii auto parchează pe străzile pietonale, blochează accesul în curți sau pe alei, distrug spațiul verde. Poliția locală încearcă să facă față printr-un val de amnezi. În ultimele zece zile, angajații din cadrul Serviciului Circulație Rutieră dat 795 sancțiuni contravenționale conducătorilor auto care au intrat și au staționat pe străzile pietonale din centrul orașului, precum și pe străzile aferente celor pietonale, încălcând OUG 195/2002. Cel mai frecvent s-a constatat că se parchează ilegal pe străzile: Gh. Lazăr, Palanca, C. Brediceanu, Proclamația de la Timișoara, Gh. Dima, A. Pacha, Gh. Mușat, V. Alecsandri, E. de Savoya și în Piața Huniade. Tot în această perioadă au fost ridicate un 42 de autovehicule care încurcau circulația altor autovehicule sau a pietonilor.

Reprezentanții Poliției Locale atrag atenția conducătorilor auto că se vor da și în continuare sancțiuni celor care nu respectă prevederile referitoare la oprirea și staționarea în locuri nepermise, amenzile fiind cuprinse între 290 și 725 lei și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de faptă, și recomandă conducătorilor auto să respecte indicatoarele rutiere pentru a evita astfel sancționarea și chiar ridicarea autovehiculelor.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Centrul Timișoarei, invadat de șoferi care parchează aiurea

  1. Da ,parcheaza in zone interzise,dar daca a venit cu o problema si locurile de parcare sunt toate ocupate?Mai exista varianta undeva la periferie,dupa care ia un mijloc de transport in comun? Raspuns sau intrebare:la ce iti mai trebuie masina?

Lasă un răspuns