Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, în programul-pilot de școli verzi

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, în programul-pilot de școli verzi

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă „Dumitru Ciumăgeanu”, în programul-pilot de școli verzi

Ministerul Educației a finalizat evaluarea calitativă a documentațiilor depuse prin Apelul „Construirea și dezvoltarea unei rețele-pilot de școli verzi” la care Consiliul Județean Timiș a aplicat cu Proiectul „Construire imobil – Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă ‹‹Dumitru Ciumăgeanu›”.

Punctajul primit a determinat clasarea pe locul 11 din cele aproape 230 de dosare transmise, pasul următor fiind semnarea cererii de finanțare, transmite CJT.

Valoarea proiectului, rezultată în urma întocmirii Studiului de fezabilitate, este de aproximativ 74.500.000 lei, din care peste 47.000.000 lei fonduri nerambursabile alocate prin PNRR.

CITEȘTE ȘI: UVT va construi în Ghiroda un nou cămin studențesc

„Noua clădire va fi încadrată ca nZEB+, un standard care reprezintă un concept inovator în domeniul construcțiilor, care descrie gradul de eficiență energetică, respectiv un consum de energie aproape de zero”, a declarat președintele CJ Timiș, Alin Nica.

Clădirea va avea o suprafață desfășurată de circa 5.000 mp precum și o grădină senzorială de aproape 500 mp. Proiectul este cu atât mai necesar cu cât, în prezent, unitatea funcționează într-un spațiu închiriat.

Centrul va intra în programul-pilot de școli verzi, iar noile dotări vor facilita atingerea unui nivel optim de dezvoltare personală, recuperare și integrare a elevilor cu nevoi speciale, precizează reprezentanții CJT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *