Centru pentru artă, tehnologie și experiment, pe un celebru bulevard al Timișoarei. A fost desemnat proiectul câștigător

premiul 1

În perioada 22 – 24 mai 2020 a avut loc jurizarea proiectelor înscrise la Concursul de Soluții „Centrul pentru Artă, Tehnologie și Experiment – MultipleXity”, competiție lansată oficial pe data de 25 ianuarie 2020. Promotorul concursului este Primăria Municipiului Timișoara (PMT), iar organizatorul este Ordinul Arhitecților din România (OAR).

Ieri, la Muzeul Corneliu Miklosi din Timișoara au fost anunțați câștigătorii, în cadrul unui eveniment fără participarea publicului în sală. Expoziția cu proiectele participante la concurs va putea fi vizitată până în data de 5 iunie, între orele 10 și 18, cu limitarea numărului de persoane aflate concomitent în spațiul închis și cu respectarea ordinului nr. 2.855/830/2020 privind măsurile pentru prevenirea contaminării cu noul coronavirus SARS-CoV-2 și pentru asigurarea desfășurării activităților în condiții de siguranță sanitară în domeniul culturii.

Concursul a avut ca scop găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenului și imobilelor din cadrul fostului ansamblu industrial de pe bulevardul Take Ionescu, aflate în proprietatea municipalității din Timișoara, astfel încât să devină un centru pentru artă, tehnologie și experiment, care se va numi MultipleXity.

MultipleXity va fi un centru destinat experimentului cultural şi tehnologic prin multiple funcțiuni care se vor desfășura în fostele ateliere şi depouri de tramvaie de pe strada Take Ionescu 56-58, integrând și Muzeul Corneliu Miklosi (bd. Take Ionescu 83). Rolul MultipleXity este să faciliteze şi încurajeze prin experiment iniţiative şi proiecte aflate la graniţa dintre tehnologie şi artă. MultipleXity va oferi un spaţiu deschis şi liber, cu o infrastructură accesibilă pentru proiecte şi experiențe inovatoare. Aici se vor produce concepte şi produse artistice, tehnologice prin colaborare intensivă.

Procedura de atribuire s-a făcut prin concurs de soluții, desfășurat într-o singură fază, ce a avut ca finalitate atribuirea contractului de proiectare pentru acest obiectiv, concurs deschis pentru participanți din România, țările Uniunii Europene, Spațiul Economic European și Confederația Elvețiană. Concursul de soluții a fost organizat ca o procedură independentă conform art. 105 lit. a) din Legea nr. 98/2016 privind achizițiile publice, urmând ca ulterior contractul de servicii de proiectare să fie atribuit concurentului câștigător al concursului, în urma unei proceduri de negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare.

Concursul a fost organizat în conformitate cu Regulamentul de concursuri al Uniunii Internaționale a Arhitecților – UIA, prevederile Recomandărilor Internaționale pentru Concursuri de Arhitectură și Urbanism adoptate în Conferința Generală UNESCO din 1956, revizuită în data de 27 noiembrie 1978, prevederile Ghidului de bune practici în organizarea concursurilor de soluții OAR, publicat în 2018, cu respectarea prevederilor legislației în vigoare privind atribuirea contractelor de achiziție publică.

Pe primele trei locuri s-au aflat: Premiul I – B.I.A. Șerban I. Daniel Lucian din Cluj-Napoca, autori principali: Andrei Bacoșcă, Mădălina Doroftei, Ruxandra Grigoraș, Lázár Csaba, Mădălina Perju, Daniel Șerban;  Premiul II – Wolfhouse Productions din București, autor principal Tamina Lolev, coautori: Iulian Canov, Marius Ionut Vasile, Adrien Guitard, Vlad Stoica; Premiul III – Starh – Arhitectură, construcții, design SRL din București, autor principal Cosmin Gălățianu, coautori: Florian Stanciu, Maria-Iulia Stanciu, Cezara Georgiana Lorenț, Oana Grămadă, Octavian Bîrsan, Eduard Untaru. Valorile în bani ale premiilor sunt (fără TVA): I – contractul de proiectare cu valoarea maximă la nivelul sumei de 2.502.706,95 lei, II – 50.000 de lei, III – 35.000 de lei.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Centru pentru artă, tehnologie și experiment, pe un celebru bulevard al Timișoarei. A fost desemnat proiectul câștigător

  1. Stimată jurnalistă, de ce mă rog frumos este ”un celebru bulevard al Timișorii” , poate pentru că în articolul Dvs. menționați această arteră când ”bulevard”,când ”stradă” :
    fostele ateliere şi depouri de tramvaie de pe strada Take Ionescu 56-58, integrând și Muzeul Corneliu Miklosi (bd. Take Ionescu 83). ???

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *