Centru de zi pentru vârstnici, aproape de finalizare la Giroc. Va fi cel mai modern din zonă

Centru de zi pentru vârstnici, aproape de finalizare la Giroc. Va fi cel mai modern din zonă

Comuna Giroc va avea în curând un modern centru de zi pentru îngrijirea vârstnicilor. Va fi rezultatul unui proiect implementat prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020, în valoare de peste un million și jumătate de lei, dintre care peste 1,3 milioane de lei sunt bani nerambursabili.

Proiectul prevede extinderea si modernizarea unei anexe existente pentru amenajarea centrului, precum și crearea unei cantine sociale. Aceasta va funcționa inclusiv ca suport pentru prepararea si distribuirea hranei calde zilnice la domiciliul beneficiarilor și pentru diete personalizate, realizate de personalul de specialitate implicat in proiect.

Centrul urmează să fie operațional încă din această lună și va oferi inclusiv îngrijire la domiciliu, precum și servicii medicale de rutină vârstnicilor din comuna timișeană.

O dată cu deschiderea centrului, vor fi generate șase noi locuri de muncă, iar persoanele cu dizabilități vor fi implicate în activități de voluntariat în cadrul acestuia, după cum precizează Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

Centru de zi pentru vârstnici, aproape de finalizare la Giroc. Va fi cel mai modern din zonă

Lucrările de construcții la centru au fost finalizate, iar în acest moment sunt în curs de instalare ultimele echipamente și dotări achiziționate în cadrul proiectului. Recepția lucrării urmează să fie realizată până la finalul lunii. Investiția este implementată de Primăria comunei Giroc, prin Axa de finanțare 8 – Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale din cadrul POR.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *