Aeroportul din Oradea va avea până în 2023 un terminal cargo ultramodern

Aeroportul din Oradea va avea până în 2023 un terminal cargo ultramodern

Aeroportul din Oradea va avea până în 2023 un terminal cargo, care va fi construit pe un teren de 14 ha, situat între aeroport și Parcul Industrial II, a anunțat vineri Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor.

 

„Companiile din jurul Oradiei folosesc pentru produsele pe care le fabrică componente electronice aduse aerian de la mari distanțe, din Asia sau Europa. Pentru a ajunge mai repede, mai ieftin și mai sigur la Oradea, existența unui terminal cargo lângă aeroport ar crea condițiile ca aceste componente să poată fi aduse aerian, direct”, a anunțat vineri, pe Facebook, Ilie Bolojan.

 

Acesta susține că autoritățile vor începe procedura de selecție pentru un investitor care să realizeze un terminal cargo pe un teren de 14 ha, situat între aeroportul Oradea și Parcul Industrial II.

 

„În prima jumătate a acestei luni vom evalua terenul și vom pregăti caietul de sarcini pentru licitație. După aprobarea documentației în ședința de Consiliu Județean din iulie, vom organiza licitația în urma căreia, până la începutul lunii septembrie, va fi selectat un investitor. Acesta ar urma să realizeze investiția: căi de rulare a aeronavelor ce vor aduce mărfurile, platforme pentru parcarea și descărcarea avioanelor, spații de depozitare și celelalte dotări. Până în 2023 terminalul ar trebui să devină operațional”, a mai scris președintele CJ Bihor pe rețeaua de socializare.

 

Conform acestuia, Agenția de Dezvoltare Locală va sprijini autoritățile la întocmirea documentației, Primăria Oradea va acorda facilități fiscale pentru investitor și conectarea la drumurile și rețele de apă și canalizare, iar aeroportul va gestiona conectarea cu pista de aterizare și obținerea avizelor de la Autoritatea Aeronautică.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns