Centru de recuperare pentru persoanele cu dizabilități

Consiliul Județean Timiş alocă aproape 13 milioane de lei pentru construirea unui centru de recuperare destinat persoanelor cu dizabilități.

 

CITEȘTE ȘI: Un bătrân a murit după ce a fost aruncat din autobuz de o tânără de 21 de ani (video)

 

Instituția a semnat deja contractul pentru serviciile de proiectare. Centrul de recuperare pentru copii cu dizabilități va funcționa în cadrul Centrului de Resurse și Asistență Educațională „Speranța”, o unitate de învățământ aflată sub finanțarea CJ Timiș.

CITEȘTE ȘI: Mesajul fratelui Flaviei, fata găsită moartă în cadă de iubitul ei: ‘Nu a simţit durere’

Această nouă investiție își propune asigurarea accesului unui număr și mai mare de copii/adolescenți cu nevoi speciale la servicii recuperativ-terapeutice.

CITEȘTE ȘI: Klaus Iohannis vine la Timişoara. Programul preşedintelui României

De asemenea, va fi extinsă paleta de servicii pentru aceștia, precum și pentru familiile lor.

Noua construcție prevede un bazin de înot, șase săli de grădiniță, două cabinete medicale, șase cabinete psihologice și 27 cabinete pentru terapii specifice (logopedie, kinetoterapie, electroterapie, ergoterapie, artterapie, meloterapie, sprijin în învățare, psihoterapie, terapie prin joc, stimulare polisenzorială).

De asemenea, au fost prevăzute spații de cazare pentru părinți și copii, cât și o sală pentru luat masa.

Toate acestea vor fi realizate la standarde europene.

„Pentru copiii cu deficiențe, centrul de recuperare poate însemna diferența între o viață autonomă și una dependentă de alții.

Astfel de servicii sunt o normalitate pentru o țară europeană, pentru o comunitate construită pe respect și sprijin reciproc.

Condițiile create vor fi complexe și la standarde înalte, pentru a oferi cele mai bune șanse de recuperare.

În plus, facem viața mai ușoară și pentru părinții acestor copii”, a declarat președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Capacitatea noului centru de recuperare va fi pentru 300 de copii și adolescenți cu deficiențe, cu vârste între 3 luni și 18 ani.

Suprafața construită desfășurată estimată a noului centru este de 3.200 mp, pe patru nivele – demisol, parter, etaj și mansardă.

Investiția este propusă a se realiza în Timișoara, pe str. Cornelia Sălceanu nr. 11, pe un teren cu o suprafață de 2.360 mp.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns