Centrele de vaccinare anti-covid din Timiș, echipate corespunzător pentru intervenții imediate

Toate centrele de vaccinare împotriva COVID-19 din județul Timiș sunt echipate corespunzător pentru o intervenție rapidă în cazul apariției unor situații nedorite, cauzate de posibilele reacții adverse care ar putea să se înregistreze post-vaccinare, au precizat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Pe lângă personalul de specialitate, fiecare centru este dotat cu trusă de prim-ajutor, astfel încât să se poată interveni chiar și în caz de șoc anafilactic, potrivit informațiilor furnizate de DSP. Înainte de a primi vaccinul, fiecare persoană completează un chestionar care cuprinde și antecedentele patologice ale acesteia, iar eventualele reacții adverse apărute mai târziu pot fi raportate medicului de familie sau individual, pe site-ul Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România, la secțiunea ”medicamente de uz uman/farmacovigilență” (https://www.anm.ro/medicamente-de-uz-uman/farmacovigilenta/raporteaza-o-reactie-adversa/).

Până în prezent, cele mai frecvente efecte secundare semnalate post-vaccinare au fost: durere/roșeață la locul de injectare, mialgii, oboseală, cefalee, stare febrilă, urticarie.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns