Cele trei semne de infectare cu Omicron, diferite față de varianta Delta

Ce probleme de sănătate pot apărea în această perioadă a anului?

Durerile de cap şi de gât, oboseala şi nasul care curge sunt principalele simptome detectate la o infectare cu varianta Omicron, reiese din datele aplicaţiei Zoe, sistemul britanic care permite analizarea răspândirii coronavirusului în ţară.

Cercetătorii au analizat datele cele mai recente de pe teritoriul Londrei. Jumătate din persoanele care au declarat simptome de guturai au avut un test PCR pozitiv, cum era cazul când varianta Delta era dominantă în Regatul Unit. Totuşi, numai jumătate dintre ei prezentau şi cele trei simptome clasice ale variantei Delta: febră, tuse, pierderea mirosului şi gustului, conform stiripesurse.ro.

„Am constatat-o şi în Africa de Sud, pierderea mirosului şi gustului este mult mai puţin frecventă la varianta Omicron, în vreme ce oboseala este foarte frecventă”, a explicat Marc Van Ranst pentru „Nieuwsblad”.

Grupul de experţi britanici crede că populaţia trebuie să fie informată în legătură cu aceste schimbări de simptome. „Site-urile oficiale arată în continuare că apariţia bruscă a unei tuse puternice, febra şi pierderea mirosului şi gustului sunt principalele semne ale unei infectări cu coronavirus. Şi este deci un indiciu pentru a testare şi izolare”, afirmă profesorul Tim Spector în paginile „The Guardian”.

CITEȘTE ȘI: Risc de poprire a conturilor pentru șoferii români care iau amenzi în UE. Ce se va întâmpla cu sancțiunile

„De fapt, la majoritatea oamenilor, Omicron se resimte ca un guturai şi începe cu nasul care curge, o durere în gât şi o durere de cap. Pentru a salva vieţi, este urgent să se modifice informaţiile puse la dispoziţia publicului”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *