Cele mai scumpe GREŞELI LA VOLAN. Pentru ce poţi fi AMENDAT cu 2.100 de lei

Poliţiştii rutieri timişeni aplică multe dintre amenzile maxime pentru abateri pe care şoferii le fac în mod frecvent, uneori fără să conştientizeze că faptele lor reprezintă contravenţii.

Vă prezentăm cele mai semnificative zece abateri pentru care şoferii riscă o amendă de 2100 lei:

1. Deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a dispozitivelor care perturbă funcţionarea normală a dispozitivelor de măsurare a vitezei (antiradarele)

2. Săvârşirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obscene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanţilor la trafic.

3. Aruncarea, lăsarea ori abandonarea pe drumul public de obiecte, materiale, substanţe sau vehicule.

4. Pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roţi sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă ori din care cad sau se scurg produse, substanţe sau materiale ce pun în pericol siguranţa circulaţiei.

5. Transportul animalelor pe locurile din faţă ale vehiculelor.

6. Aplicarea de afişe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii pe parbriz, lunetă sau geamurile laterale care restrâng sau estompează vizibilitatea sub limita legal admisă ori împiedică sau diminuează eficacitatea dispozitivelor de iluminare şi semnalizare luminoasă sau citirea numărului de înmatriculare.

7. Deţinerea, montarea sau folosirea în circulaţia pe drumurile publice a mijloacelor speciale de avertizare sonoră sau luminoasă pe vehiculele care nu au acest drept (girofar).

8. Aplicarea tratamentelor chimice sau a foliilor pe parbriz, luneta sau pe geamurile laterale, cu excepţia celor omologate.

9. Montarea pe autovehicul a unui sistem antifurt sonor a cărui durată a semnalului depăşeşte mai mult de un minut consecutiv, iar intensitatea semnalului depăşeşte pragul fonic prevăzut de lege.

10. Nerespectarea semnificaţiei luminii roşii a dispozitivelor instalate pentru semnalizarea benzilor cu circulaţie reversibilă.

Sursa: adevarul.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Cele mai scumpe GREŞELI LA VOLAN. Pentru ce poţi fi AMENDAT cu 2.100 de lei

Lasă un răspuns