Cele mai neobişnuite locuri de vaccinare din lume

vaccinadre

Autoritățile din țările lumii dau dovadă de imaginație când vine vorba despre amenajarea de centre de vaccinare anti-COVID care să vină în întâmpinarea oamenilor.

CITEȘTE ȘI: Primăvara friguroasă ”a umflat” prețurile legumelor

România are Castelul Bran, domeniul contelui Dracula din Transilvania, unul dintre principalele sale obiective turistice. Pentru a recupera toate vizitele pierdute în ultimele luni şi pentru a stimula din nou turismul în siguranţă, s-a decis transformarea acestui castel întunecat într-un centru de vaccinare împotriva coronavirusului. În acest fel, se încearcă atragerea turiştilor şi a localnicilor din zonă, pentru a prim una dintre dozele vaccinului Pfizer. Nu numai că vaccinul este gratuit, dar odată cu acesta este oferit şi un bilet pentru a vedea expoziţia cu cele peste 50 de instrumente medievale de tortură care sunt păstrate în acest spaţiu. La Castelul Bran puteţi fi vaccinaţi fără programare, în fiecare weekend din luna mai.

La New York, cei care iau metroul pentru a merge la serviciu se pot și imuniza împotriva infecției cu SARS-CoV-2.

Procentul ridicat de persoane care nu doresc să fie vaccinate în SUA a deteminat autorităţile sanitare să desfăşoare o adevărată campanie de atragere. Puncte de vaccinare sunt activate în mai multe staţii de metrou din oraşul New York, principalul fiind în Gran Central Station.

Cinematografele sunt alte spaţii mari adaptate pentru campania de vaccinare. Asta se întâmplă în oraşul britanic Maidstone, care a abilitat cinematografele să îşi poată vaccina locatarii din vecinătate cu doze ale vaccinului englezesc AstraZeneca. Astfel, în faţa standului pentru popcorn şi hot dog a fost amplasată o masă la care doi lucrători din domeniul sănătăţii preiau datele de la locuitorii din Maidstone care vin acolo şi îi imunizează.

Anglia vaccinează şi în catedrale, la Westminster Abbey şi la Catedrala din Salisbury. Aici au fost înfiinţate numeroase spaţii de vaccinare simultană, care se adresează în principal persoanelor în vârstă sau cu dizabilităţi. În plus, cei care decid să se vaccineze în Catedrala din Salisbury o fac însoţiţi de muzica orgii la care cântă responsabilul catedralei, David Halls.

Locuitorii din zonele rurale din Franţa au soluţia perfectă pentru a putea fi vaccinaţi împotriva COVID fără să se deplaseze. În Franţa a fost lansat aşa-numitul „Vaccibus”. Este un autobuz activat ca centru de vaccinare, care trece prin oraşele mici, pentru a aduce vaccinarea mai aproape de localnici. A început vizitând 50 de oraşe mici din jurul Reims. Atât rezidenţii din zonă, cât şi autorităţile sanitare au evaluat foarte favorabil această iniţiativă.

Persoanele în vârstă care locuiesc pe micile insule de lângă Veneţia şi cărora le este greu să se deplaseze au putut să se bucure în aprilie de un centru de vaccinare exclusiv la bordul unui vaporetto veneţian. Vaporaşul de la Veneţia a fost folosit pentru transportul şi inocularea dozelor de vaccin pe insulele Sant’Erasmo şi Vignole, pentru imunizarea persoanelor cu vârste de peste 80 de ani. În vaporetto, transformat într-un mic centru de vaccinare, au fost instalate o măsuţă mică şi un scaun, beneficiarii intrând unul câte unul, pentru a primi doze AstraZeneca.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *