Cele mai căutate facultăţi din Timişoara

La unele facultăţi din Timişoara înscrierile sunt aproape de final, iar anul acesta numărul candidaţilor pe un loc la anumite specializări depăşeşte orice aşteptări.

Aşa se face că la Facultatea de Automatică şi Calculatoare, la specializarea informatică, din cadrul Universităţii „Politehnice” din Timişoara, sunt deja 9,4 candidaţi pe un loc, iar la specializarea calculatoare şi tehnologia informaţilor în limba engleză – 4,55.

Şi la Facultatea de Ştiinţe ale Comunicării sunt 3,4 candidaţi pe un loc, iar la mecatronică, trei candidaţi pe un loc.

La cadastru şi măsurători terestre sunt 2,6 candidaţi pe un loc, iar la autovehicule rutiere -2,2. Chiar şi la Facultatea de Mecanică sunt 660 de candidaţi pe 418 locuri, iar Cenuşăreasa facultăţilor din cadrul UPT, Facultatea de Chimie Industrială şi Ingineria Mediului a început din nou să atragă studenţi.

Şi la Universitatea de Vest din Timişoara s-au înscris mulţi tineri. Cea mai căutată este Facultatea de Economie şi Administrarea Afacerilor unde sunt 1,8 candidaţi pe un loc.

Pe locul doi în preferinţele tinerilor se află Facultatea de Matematică- informatică, urmată fiind de Facultatea de Sociologie.
Şi la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara e înghesuială mare.

Sunt 3,65 de candidaţi pe un loc la medicină generală şi peste trei candidaţi la medicină dentară, în timp ce la farmacie numărul candidaţilor pe un loc e destul de mic, de aproape unu.

2 Comments
Realista 23/03/2020
Sunt curioasa cum se va termina anul acesta universitar, dat fiind faptul ca se fac orele online.
Acelasi lucru l-am observat si la facultatile din alte orase, cea mai mare batalie fiind pe Facultatea de Automatică şi Calculatoare.