Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii. ”Au indicat mai bine boala decât tusea sau problemele cu gustul și mirosul”

copil cu masca

Diareea și voma ar putea fi simptome importante pentru Covid-19 la copii, spun cercetătorii britanici, scrie Guardian, amintind că, la acest moment sunt luate în considerare doar trei simptome la minori: temperatura crescută, tusea persistentă și modificările la simțurile gustului și mirosului.

Mai multe studii realizate pe adulți au indicat că boala provocată de noul coronavirus provoacă simptome precum dureri musculare, oboseală, confuzie, dureri în piept sau probleme stomacale. Un studiu realizat de oamenii de știință de la Kings’s College London afirmă că există șase grupe de simptome la adulți, una dintre ele fiind constituită în principal din probleme gastrointestinale.

Acum, cercetătorii de la Queen’s University Belfast spun că au confirmat faptul că deranjamentul stomacal este un simptom de Covid-19 la copii, adăugând că acesta pare să fie un semn-cheie al bolii.

”În eșantionul nostru, diareea și voma au indicat mai bine (boala) decât, de exemplu, tusea sau chiar modificările la simțurile gustului și mirosului”, a dezvăluit Tom Waterfield, autor principal al cercetării.

”Dacă vrem să diagnosticăm infecția la copii, trebuie să începem să luăm în considerare diareea și voma, nu doar simptomele sistemului respirator superior”, a adăugat acesta, conform hotnews.ro.

Waterfield a spus că, folosind doar cele trei simptome luate în considerare la acest moment, testarea copiilor simptomatici ar identifica doar 76% dintre cazuri. În schimb, dacă sunt adăugate simptomele gastrointestinale, procentul ar urca la 97%.

CITEŞTE ŞI: Rafila avertizează: Învăţământul online prelungit îi poate afecta pe copii. Este foarte important ca școala să se desfășoare în sistemul clasic

Profesorul Tim Spector de la King’s College London a declarat că aceste concluzii sunt în linie cu cele ale cercetărilor făcute de echipa sa:

”Datele noastre, pe aproape 250.000 de copii, adunare prin aplicația de studiere a simptomelor Covid, sugerează că acei copii care au fost testați pozitiv au avut un spectru larg de simptome și că tusea nu este la fel de comună la copii ca la adulți”.

”De asemenea, am observat că simptomele stomacale și pierderea apetitului sunt aproape la fel de des întâlnite ca febra”, a spus Spector, adăugând că, deși problemele gastrointestinale sunt observate și la copii și la adulți, acestea sunt ceva mai des prezente la copii decât alte simptome.

Foto: Inside Akron Children’s Hospital


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Cele două simptome-cheie ale Covid-19 la copii. ”Au indicat mai bine boala decât tusea sau problemele cu gustul și mirosul”

  1. Eu cred în cele declarate, ptr ca fata noastră de 12 ani, a avut exact aceste simptome la care se face referire în articol.
    Asta în aprilie, când se discuta închiderea scolii. Părinții vor avea mari surprize la ce urmează… Eu am fost în cumpănă atunci de mai multe ori sa chem salvarea ptr ea, ca se simțea tare rău, pe lângă febra de aproape 40!
    Îmi era însă teama și de spital, ce infectii ar mai putea lua pe acolo…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *