Urmează cel puțin trei ani de șantiere în zona Căii Stan Vidrighin: reabilitarea rețelelor de canalizare și apă, a liniilor de tramvai și a tramei stradale

Urmează cel puțin trei ani de șantiere în zona Căii Stan Vidrighin Investițiile vizează reabilitarea rețelelor de canalizare și apă, precum și a liniilor de tramvai și a tramei stradale

Două investiții majore se vor derula pe Calea Stan Vidrighin, fostă Buziașului, fiind vorba despre reabilitarea rețelelor de canalizare și de apă potabilă și de modernizarea liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe artera carte străbate cea mai mare zonă industrială a Timișoarei.

Lucrările la canalizare și alimentarea cu apă sunt finanțate prin fonduri europene atrase de Aquatim, dar proiectul include atât rețeaua de pe Stan Vidrighin, cât și colectoarele adiacente. Nu mai puțin de 66 de kilometri de rețele care asigură transportul apei potabile și sistemul de canalizare din zonă vor face obiectul lucrărilor.

Al doilea proiect țintește reabilitarea liniilor de tramvai și a tramei stradale de pe Stan Vidrighin. Lucrările se află acum la ultimul pas înainte de demararea execuției. Proiectul are autorizație de construire eliberată, iar comisia de circulație a eliberat avizul pentru restricționarea circulației pe bulevard.

CITEȘTE ȘI: Profesor din vestul țării, cercetat pentru hărţuire după ce ar fi trimis unei eleve de 16 ani mesaje cu tentă sexuală

”Primul sector restricționat, conform avizului, este pe sensul vestic de drum, dinspre str. Podeanu spre sensul giratoriu de la AEM. Sensul opus de drum va fi deschis, astfel încât să se poată circula din ambele direcții. Perioada acestei restricționări este de 7 luni.

Pe perioada lucrărilor se va putea circula cu câte o bandă pe sens, așa cum se circulă pe bulevardul Cetății. Ziua exactă pentru începerea lucrărilor va fi comunicată până la finalul săptămânii viitoare.

Etapele și termenele lucrărilor

Etapizarea închiderilor de străzi, pentru derularea lucrărilor, este următoarea: etapa întâi – șapte luni – sensul de mers de la str. Podeanu până la sensul giratoriu Piața Gh. Domășneanu; etapa a doua – patru luni – pe sensul de mers de la Bd. 1 Decembrie 1918 până la sensul giratoriu din Piața Gh. Domășneanu; etapa a treia – șapte luni – sensul de mers de la sensul giratoriu din Piața Gh. Domășneanu până la str. Batania cu trecere pe sensul opus până la Bd. 1 Decembrie 1918; etapa a patra – patru luni – pe sensul de mers de la sensul giratoriu din Piața Gh. Domășneanu până la Bd. 1 Decembrie 1918; etapa a cincea – patru-opt luni, va fi împărțită în trei faze pe sectorul cuprins de la str. Batania până la Bd. 1 Decembrie 1918.

Cu alte cuvinte, lucrările vor dura nu mai puțin de doi ani și jumătate, dar asta în cazul fericit în care constructorii vor respecta programarea intervențiilor.

O problemă spinoasă legată de derularea investițiilor este cea a continuării activităților firmelor din zonă. ”Reprezentanții primăriei și ai constructorului au răspuns punctual la toate întrebările celor prezenți, iar scopul acestui dialog a fost transparența decizională. ”

Administrația dorește ca agenții economici să fie informați cu privire la această etapizare și să asigure accesul pentru ca firmele de pe Stan Vidrighin și străzile afectate să poată funcționa în continuare”, transmite municipalitatea după ce s-a consumat o întâlnire între companiile din zona care va fi afectată și viceprimarul Ruben Lațcău.

Valoarea investiției este de aproximativ 83 de milioane de lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție este de 30 de luni.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *