Cel puțin 60 de blocuri din Timişoara vor fi anvelopate în următorii ani. Cine vrea fonduri trebuie să se miște repede

reabilitare 2

Primarul Timișoarei a anunțat, ieri, scoaterea la licitație a proiectării pentru reabilitare termică a 29 de blocuri, situate în zonele Dâmbovița, Arieș, Științei, Martirilor, Aradului, Torontalului, Lipovei, Popa Șapcă, Soarelui, Odobescu și Complexul Studențesc.

Proiectarea va fi realizată în vederea depunerii pentru obținerea de fonduri europene în actualul exercițiu financiar, axa pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe fiind deja deschisă.

„Vom continua și vom scoate la licitație proiecte și pentru alte blocuri, vom merge pe loturi. Îi rog pe cetățenii interesați să se miște repede și să aducă toate documentele necesare, pentru că regula este: primul venit, primul servit.

Avem o listă de blocuri, însă dacă nu se răspunde, îi vom lua pe cei care au venit ulterior dar care acum percutează”, a atras atenția primarul Nicolae Robu.

Suma totală pe care primăria plănuiește să o atragă în perioada 2014-2020 pentru eficientizarea energetică a blocurilor se ridică la circa 15 milioane de euro, iar numărul de imobile care vor fi reabilitate va fi de cel puțin 60 (dacă nu 70 sau 80), comparativ cu cele 50 reabilitate în perioada 2007-2013.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *