Bătaie de joc la Enel

Una dintre companiile faţă de care timişorenii au cele mai multe nemulţumiri este Enel. De la o zi la alta, se înmulţesc penele de curent, reamintind de perioada de dinainte de 1989, când curentul electric se întrerupea în fiecare seară.

CITEŞTE ŞI: Femeia dispărută a fost găsită decedată

Acum, situaţia nu este chiar similară, însă întreruperile sunt, totuşi, destul de frecvente, ca urmare a lipsei de investiţii din partea companiei.

Culmea e că auzim la tot pasul de facilităţile pe care le oferă Enel la plata facturii curentului electric, dar dacă stăm şi analizăm aceste „facilităţi”, remarcăm că cetăţeanul nu se alege cu nici o înlesnire. De pildă, se spune că îţi poţi achita factura în mai multe locuri.

Pentru început, trebuie să te numeri printre fericiţii care o primesc, pentru că mulţi nu au aşa ceva sau, în cel mai bun caz, o văd de două-trei ori pe an.

Dacă ai, totuşi, factura, te deplasezi la una dintre multiplele posibilităţi pe care Enel se laudă că le oferă. Pentru mulţi, a intrat în tradiţie să plătească la poştă.

Se poate şi acum, dar trebuie să plăteşti 2,50 lei. Iată ce „facilitate”! Încerci, apoi, la o bancă.

Aici, comisionul ajunge chiar şi la cinci lei, adică o altă „facilitate”. Ce variante mai avem?

Punctele „paypoint”, care se găsesc în tot felul de magazine, deci iată încă un favor oferit de Enel.

Numai că aici nu ai absolut nici o garanţie că plata s-a efectuat, pentru că au existat o sumedenie de cazuri cu cetăţeni care au fost nevoiţi să plătească de două ori curentul electric, pentru că banii de la „paypoint” nu au ajuns la Enel.

Aşa că mai rămâne varianta de a merge direct la sediul companiei. Surpriză! Şi aici există îngrădirea de a achita factura, pentru că singura posibilitate este oferită de un aparat, care pe lângă că mulţi nu ştiu să-l folosească, nici măcar nu dă rest. O altă „facilitate”.

5 Comments
Liviu 14/02/2018
Am platit prin paypoint si deja este a 3 zi in care nici acum nu s.a virat suma platita catre Enel. Deci care este problema?!
Marcu 15/02/2017
Sincer... multe sunt adevarate... factura nici eu nu o primeam pana nu am intrat pe internet si am facut sa imi fie trimisa pe mail.. si cu penele de curent e plin cel putin la sanmihaiu roman nu mai stiu oameni ce sa faca.. si de exemplu mi-a expirat contractul cu ei si vad ca nu se deranjeaza nici macar sa sune.. sa intrebe.. stiind ca au mai nou in competitor (digi) si verficari ale contoarelor tot se fac iti sare si gardu daca este nevoie.. il verifica da nu vede ca e un contor mai vechi ca bunica.. trebuie sa faci cerere pe care sa il platesti tot tu cred..
anaconda 15/02/2017
@hg&cip Comentati tampenii. Scuze aveti doar daca zilnic va beti cafeaua la Enel -NU a venit factura de luni de zile in Freidorf ( autocitire lunara). Te duci la Enel , astepti la rand la fatuca cu calculatorul sa- ti scrie pe bilet suma ( asta daca nu ai uitat sa iei cu tine codul de abonat.Daca ai uitat astepti sa- l caute) Astepti la unul din cele 3 aparate de plata si constati ca nu poti plati , decat la UNUL dintre ele. Bataie de joc la adresa miilor de Timisoreni in varstra care NU au card, nu se descurca dar vor sa plateasca. - OBLIGATORIU doua casiere unde toti cei care NU au primit factura si vor sa plateasca sa poata plati Redeschiderea Caseriilor Enel ptr cetatenii in varsta din Timisoara Se poate face program de 8 ore in spatiu restrans ptr reduceria costurilor ENELUL trebuie sa inteleaga ca este la dispozitia consumatorulor si NU invers.
hg 15/02/2017
ai card poti plati fara comision cam la multe banci deci stire de doi bani
Cip 15/02/2017
Comentariu absolut nedocumentat. Mai cercetati si apoi scrieti...