Cel mai periculos criminal român din ultimii 25 de ani s-a mutat în Timiş

Beniamin Laichici (fost Jian), cel mai periculos criminal din istoria postdecembristă a României, este liber. Beniamin Laichici a fost iertat de judecători, care au decis să-l elibereze condiţionat…, deşi în 1995 a ucis cinci oameni într-o singură zi.

Pe 6 martie 1995, Beniamin Laichici a împrumutat o armă de la un coleg de-al său şi a mers cu un taxi de la Deva la Abrud, acolo unde locuiau cumnaţii săi. Totul a pornit de la dorinţa lui Laichici de răzbunare după ce a aflat că soţia sa îl înşela cu şeful unei firme de pază.

Ajuns la Abrud, criminalul l-a ucis pe cumnatul său, Marin Gherasim Sicoe, dar şi pe un vecin de-al acestuia, Ioan Tuhuţ.

Citeşte şi: Poliția Municipiului Timișoara are un nou şef

După cele două crime, Laichici s-a întors la Deva, acolo unde s-a întâlnit cu colegul său, Gheorghe Pop, căruia i-a cerut să îi mai lase arma pentru a mai ucide şi alte persoane. Pentru că l-a refuzat pe criminal, Pop a fost ucis cu patru focuri de armă.

După câteva ore, Laichici a mers la locul muncă al soţiei sale, un chioşc din zona gării din Deva, acolo unde a împuşcat în cap o tânără care era colegă de serviciu cu soţia sa.

Ultima victimă a criminalului a fost Florian Faur, şeful firmei de pază pe care îl bănuia că are relaţii amoroase cu soţia sa. Crima a avut loc în plină stradă, în faţa Baroului Deva.

După ce a ucis cinci oameni, bărbatul s-a predat la Poliţie, acolo unde a adus şi arma şi cele trei cartuşe pe care le mai avea.

În anul 1998, bărbatul a fost condamnat definitiv la închisoare pe viaţă, dar pedeapsa a fost preschimbată în 25 de ani de închisoare, iar de curând a fost eliberat.

Unii cunoscuţi dar şi membri ai familiei sale au dezvăluit reporterilor Observator că se simt în pericol.

Laichici ar fi trimis ameninţări, chiar şi din perioada în care era în detenţie. „Nu m-am gândit niciodată că va veni ziua în care dacă eşti condamnat pentru cinci omoruri să poţi să fii eliberat”, susţine una dintre rude, care va solicita protecţie din partea autorităţilor.

Cât era în penitenciar, criminalul şi-a schimbat numele şi religia, iar acum locuieşte în judeţul Timiş, în apropiere de Lugoj.

Sursa: observator.tv

 


Contactează autorul la: [email protected]

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns