Cel mai mare cămin studențesc din țară va fi construit la Timișoara

Cel mai mare cămin studențesc din țară va fi construit la Timișoara

Cel mai mare cămin studențesc din țară va fi construit la Timișoara.

Construcția celui mai mare cămin studențesc din țară, destinată studenților Universității de Vest din Timișoara ca parte a campusului UVT, demarează la începutul acestui an, transmit reprezentanții universității.

CITEȘTE ȘI: Avertisment de la ANM: Din 8 ianuarie, vin ninsorile în Banat!

După ce Guvernul României a aprobat, în 2021, proiectul de investiții „Construire cămin studențesc – Universitatea de Vest din Timișoara, str. Renașterii nr. 24B, municipiul Timișoara, județul Timiș”, la finalul lunii decembrie 2021 a fost semnat contractul de execuție pentru acest obiectiv.

Valoarea investiției este de 138 milioane lei (plus TVA), din care 90 milioane lei componenta de construcții, cu un termen de realizare de doi ani.

Constructorul desemnat este compania Concelex, care va executa lucrarea după un proiect realizat de Concrete & Design Solutions.

Cămin studențesc cu șapte nivele

Proiectul include construirea unui imobil de șapte nivele (S+P+4E+E5 parțial), cu o suprafață construită de 4128 mp, având o capacitate de 902 locuri în camere de 2 persoane și 32 locuri de cazare pentru persoane cu dizabilități, la care se adaugă 156 locuri de parcare pentru autovehicule și 120 pentru biciclete.

Clădirea propusă va fi formată din 5 tronsoane, corpurile principale T1, T3 si T5 orientate longitudinal (NV-SE), și două corpuri de legătură transversale (T2 si T4), pe direcția V-E.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *